“Weet je wat hier lekker bij is?” zei de jongste van de
tweeling (bijna 6) tijdens het kauwen op haar zelfgebakken havermoutkoekjes. “Kleine
stukjes witte chocolade”
En daar zou ze wel eens gelijk in kunnen hebben. Stukjes
gember en witte chocolade in het simpelste havermoutkoekje dat je tegen kan
komen. Dat gaan we de volgende keer zeker proberen. Als je het niet te gek
maakt qua hoeveelheid vulling, kan er nog wel wat bij die 75 gram van de
gember. En verder is het een ontzettend gemakkelijk koekje. De kinderen kunnen
het eenvoudig zelf maken. En het is nog lekker ook trouwens. Heel erg lekker zelfs.
Havermoutkoekjes met
gember
recept voor 12 grote koeken
120 gr zachte roomboter
120 gr (witte basterd) suiker
120 gr havermoutvlokken
90 gr zelfrijzend bakmeel
1 eierdooier
snuf zout
75 gr gekonfijte gemberbolletjes, gesnipperd
1 afgestreken tl (5 ml) gemberpoeder
Roer of mix de boter luchtig met de suiker. Voeg dan de
rest toe en kneed het tot een deeg. Verdeel dit in 12 balletjes en leg ze op
een bakplaat (met bakpapier eronder). Druk de balletjes plat tot de grootte van
biscuitjes. Ze zijn dan nog redelijk dik, maar ze lopen bij het bakken nog iets
uit.
Verhit de oven voor op 180 graden (170 graden hetelucht)
en bak ze 12 tot 15 minuten (ik zat eerder aan de kant van 15 minuten). Ze
moeten dan iets verkleurd zijn aan de randen. Ze zullen nog zacht zijn, maar
worden hard en knapperig bij het afkoelen.
Het liefste dezelfde dag opeten. Nou ja, de volgende dag zullen ze iets zachter zijn, maar tot steeds erg lekker.
Wat leuk om te lezen dat je kleine meid al met een smaak suggestie kwam. Wat zul je trots zijn geweest, je kunt kinderen dus echt leren proeven.
BeantwoordenVerwijderengroet Anna
Ik ben inderdaad trots! Ze komen ook met zelfbedachte recepten. Prachtig... :)
BeantwoordenVerwijderen