28 april 2019

Quesadillas met witte bonen en spinazie


Ik heb twee quesadillas op dit blog staan (eentje met feta en koriander en eentje met kaas en olijven), maar ze zijn allebei niet zo vullend als dit recept. Wij aten er zelf een salade bij, maar het zou op zichzelf kunnen staan als hoofdgerecht. De vulling is stevig met witte bonen en spinazie, maar ook romig (want met creme fraiche – nee, niet ‘light’, wel lekker). Eet er bijvoorbeeld een tacosaus bij. Die kan je kopen, maar zelfgemaakt is ook een fluitje van een cent.

Quesadillas met witte bonen en spinazie
voor 8 tortilla’s – dit was voldoende voor ons gezin van 5

2 blikken witte bonen (bv cannellini) (uitlekgewicht is 250 gram per blik)
goede lik sambal oelek
1 tl komijnpoeder
1 teen knoflook, gesnipperd
zout
300 gr diepvries bladspinazie, ontdooid en uitgeknepen
200 gr pittige, geraspte kaas
200 gr crème fraiche
8 grote tortilla’s

Laat de bonen uitlekken en spoel ze af. Doe ze in een kom en voeg de andere ingrediënten toe. Meng dit door elkaar. Beleg de tortilla’s met een goede schep van de vulling, op 1 helft, en klap deze dan dubbel. Herhaal dat met alle tortilla’s.

Verhit 1 of 2 koekenpannen en leg de tortilla’s in de droge pan (zonder olie). In een grote koekenpan zou je twee tortilla’s in de pan moeten kunnen passen. Bak ze gedurende enkele minuten, maar houd in de gaten dat het niet te snel gaat. Als de onderkant mooi bruin is gebakken, keer je ze om en bak je de andere kant.

Lekker met tacosaus!
  

3 opmerkingen:

YvV zei

Ziet er lekker uit!

Unknown zei

Ik heb mijn pubers hier superblij mee gemaakt vandaag. Wat een ontdekking! Heerlijk met srirachasaus, en door de jongens in allerlei variaties zelf klaar te maken. Dank je!

Eerst Koken zei

Graag gedaan! :D