tag:blogger.com,1999:blog-6729051699677402602.post4463520926147739606..comments2023-07-06T15:46:29.803+02:00Comments on Eerst Koken: Zelfgemaakte RoosviceeEerst Kokenhttp://www.blogger.com/profile/04796702455580973144noreply@blogger.comBlogger9125tag:blogger.com,1999:blog-6729051699677402602.post-65366508359119711872019-03-24T03:55:44.019+01:002019-03-24T03:55:44.019+01:00Ik ga zelf iets maken want hier in Australie is ro...Ik ga zelf iets maken want hier in Australie is roosvice of diksap niet te koop. Bedankt voor deze eerste aanzet The wonder down underhttps://www.blogger.com/profile/17261885803724096733noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6729051699677402602.post-13274717915786370712016-12-23T16:22:43.583+01:002016-12-23T16:22:43.583+01:00Dat zou best kunnen, want ik leg sleedoornbessen o...Dat zou best kunnen, want ik leg sleedoornbessen ook in de vriezer om ze zoeter te maken. Dank je voor de tip!Eerst Kokenhttps://www.blogger.com/profile/04796702455580973144noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6729051699677402602.post-72310003732177021042016-12-23T11:20:28.243+01:002016-12-23T11:20:28.243+01:00Ik heb op enkele plaatsen gelezen dat rozebottels ...Ik heb op enkele plaatsen gelezen dat rozebottels 'beter' en zoeter van smaak worden na een nachtje vorst. Dit kun je zelf prima nabootsen door de rozebottels (minstens) een nachtje in de vriezer te leggen. Bedankt voor je recept!Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6729051699677402602.post-83041310379041672602015-09-24T01:43:47.922+02:002015-09-24T01:43:47.922+02:00Wat aardig! Je hebt dit zo leuk en fris geschreven...Wat aardig! Je hebt dit zo leuk en fris geschreven! Er is bijna niet iets leukers te verzinnen om in de nazomer voor/met je dochters te doen! Na de vlierbloesemsiroop en de wijnbessenjam werd het tijd voor iets nieuws! Maar wat een karwei! Inderdaad, de eerstvolgende keer wordt in 2017!Willem het kruidenvrouwtjenoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6729051699677402602.post-41157387618383608732011-10-19T10:06:00.521+02:002011-10-19T10:06:00.521+02:00Wat leuk om te horen! Ze zijn er hier ook gek op, ...Wat leuk om te horen! Ze zijn er hier ook gek op, en ze vonden zelfs die van mij ook lekker.Marsepeinnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6729051699677402602.post-90565075260309042002011-10-19T06:19:47.470+02:002011-10-19T06:19:47.470+02:00Rovicé werd in de jaren '30-'40 van de vor...Rovicé werd in de jaren '30-'40 van de vorige eeuw ontwikkeld door Dr.Ir.P.Schoorl te Bennekom. Als kind van hem moest ik eindeloos proeven tot het product de gewenste smaak had. Rond ons huis "de Soetendael" stond een grote haag van wilde rozen, waarvan de rozebottels als basis werden gebruikt voor het latere Roosvicee.R.Schoorl (r.schoorl@planet.nl)noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6729051699677402602.post-75787331138385046342011-09-17T10:52:13.825+02:002011-09-17T10:52:13.825+02:00Ja, mee eens dat gewone rozenbottelsiroop ook lekk...Ja, mee eens dat gewone rozenbottelsiroop ook lekker is!Marsepeinnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6729051699677402602.post-49062956599640714922011-09-16T09:55:50.573+02:002011-09-16T09:55:50.573+02:00Probeer maar 'ns de siroop van alleen rozenbot...Probeer maar 'ns de siroop van alleen rozenbottels en suiker te maken, misschien iets minder lang houdbaar, iets lichter van kleur ook maar super lekker.<br>Het eerste deel van je experiment volgen, het sap met water aanvullen tot een halve liter, het sap aan de kook brengen en 250 gram suiker erin oplossen, zodra de suiker is opgelost het sap overgieten in een schone fles. <br>Voor het Kniepertiehttp://www.blogger.com/profile/05633438811748818601noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6729051699677402602.post-85076908094500128412011-09-09T14:37:59.010+02:002011-09-09T14:37:59.010+02:00Hhahaha, tomatensap en appelsap plukken in de supe...Hhahaha, tomatensap en appelsap plukken in de supermarkt! :D<br>Leuk experiment! Ik heb met plezier zitten lezen.Eshttp://www.blogger.com/profile/03517802501797590178noreply@blogger.com