Voor de verandering volgde ik eens trouw het originele recept, maar stond
wat twijfelend naar het eindproduct te kijken en voorzag dat er tafelvragen
zouden worden gesteld. Het eindresultaat leek me wat te saai. Op het laatste moment heb ik toch maar snel twee handen oude
kaas toegevoegd en kijk eens aan… de zon ging schijnen, jongens. Ik was er erg mee in mijn nopjes. Ook de
volgende dag toen ik het restje zoete aardappel als lunch opat. Lekker, simpel
en vullend.
Tortilla’s met
zoete aardappel
Recept voor 2 grote en 2 a 3 kleine mensen
Bron: Build Your Bite
1 kilo zoete aardappels
zout en peper naar smaak
1 tl gemalen komijn
1 tl chilipoeder
olijfolie
1 ui, grof gesnipperd
2 teentjes knoflook, gesnipperd
1 blik zwarte bonen, uitlekgewicht 240 gr
sap van 1 grote of 2 kleinere limoenen
125 gr pittige, geraspte (Goudse) kaas
ongeveer 8 zachte, kleine tortilla’s
een ruime hand verse koriander, gesneden
eventueel tomatensalsa en zure room voor erbij (Griekse yoghurt
kan ook wel als je wat wilt besparen op calorieën!)
Verhit de oven voor op 200 graden hetelucht (of 220 graden
conventioneel, maar ik heb hier een voorkeur voor hetelucht).
Schil de aardappels en snijd ze in dobbelsteentjes. Niet
te groot dus. Doe ze in een schaal en breng op smaak met zout, peper, komijn en
chilipoeder. Schenk er een scheutje olie bij zodat alles een beetje bedekt is.
Dat hoeft niet meer dan een ruime eetlepel te zijn. Schep ze goed om. Leg ze
dan in een enkele laag op een grote bakplaat, welke je hebt bekleed met bakpapier. Rooster ze
gedurende 15 minuten, schep ze dan door en rooster nog eens 10 tot 15 minuten
of tot ze knapperige randjes hebben.
Ondertussen de ui fruiten in een beetje olijfolie tot het
zacht is. Voeg in de laatste minuut de knoflook toe. En daarna ook de
afgespoelde bonen, limoensap en de aardappelblokjes. Proef of er nog wat zout
bij moet. Strooi er tenslotte koriander over en serveer met warme tortilla’s en
eventueel salsa en/of zure room.