tag:blogger.com,1999:blog-6729051699677402602.post2068967615336343145..comments2023-07-06T15:46:29.803+02:00Comments on Eerst Koken: Turkse sperziebonen met ui, tomaat en knoflookEerst Kokenhttp://www.blogger.com/profile/04796702455580973144noreply@blogger.comBlogger11125tag:blogger.com,1999:blog-6729051699677402602.post-65009289581576232042021-09-24T21:46:52.384+02:002021-09-24T21:46:52.384+02:00Dit is Grieks dit is geen TurksDit is Grieks dit is geen TurksAnonymoushttps://www.blogger.com/profile/11302638244712509062noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6729051699677402602.post-56265861541873246812021-09-24T21:45:42.791+02:002021-09-24T21:45:42.791+02:00Dit is Grieks, dit is geen Turks. Groetjes MelinaDit is Grieks, dit is geen Turks. Groetjes MelinaAnonymoushttps://www.blogger.com/profile/11302638244712509062noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6729051699677402602.post-62866739722998936322020-09-17T09:47:54.740+02:002020-09-17T09:47:54.740+02:00Oh ja, lekkere combinatie met de zoete aardappel e...Oh ja, lekkere combinatie met de zoete aardappel en falafel! Goed ideeEerst Kokenhttps://www.blogger.com/profile/04796702455580973144noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6729051699677402602.post-52490127659894625502020-09-16T19:19:09.857+02:002020-09-16T19:19:09.857+02:00Ik had een portie in de vriezer gedaan en dat heb ...Ik had een portie in de vriezer gedaan en dat heb ik er vandaag uitgehaald. Ik at het met een zoete aardappel en falafel. Na het invriezer waren de boontjes zo slap als gekookte spaghetti! En nog steeds erg lekker!stella is zuinighttps://www.blogger.com/profile/14651455079212505000noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6729051699677402602.post-53293113768768776132020-09-12T15:24:44.754+02:002020-09-12T15:24:44.754+02:00Ja, zie je wel... Ik moet dat ook eens proberen. V...Ja, zie je wel... Ik moet dat ook eens proberen. Vooral met dit soort pruttelpotjes kan die lange kooktijd geen kwaad. Bedankt voor je reactie! Eerst Kokenhttps://www.blogger.com/profile/04796702455580973144noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6729051699677402602.post-1097472190788109502020-09-12T15:07:03.757+02:002020-09-12T15:07:03.757+02:00Ik heb vanmorgen om 11.30 de uien en knoflook gefr...Ik heb vanmorgen om 11.30 de uien en knoflook gefruit, de sperziebonen erbij gedaan en toen de tomatenblokjes en smaakmakers (Italiaanse stijl). Om 12 uur stond alles te pruttelen en tot 1500 uur heeft het op een laag pitje opgestaan. De bonen zijn nu boterzacht (hangen nog steeds niet slap!) en de smaken kunnen nu tot maandag lekker intrekken. Dan pasta (dus toch geen aardappels) erbij en Stellahttps://www.stellaiszuinig.com/noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6729051699677402602.post-50551341122381071682020-09-10T08:28:57.677+02:002020-09-10T08:28:57.677+02:00@Stella - ik heb de bonen met aardappel gisteren g...@Stella - ik heb de bonen met aardappel gisteren gemaakt en het was erg lekker. Wel met oregano ipv peterselie. Maar dit keer met verse bonen en ik vind dat het dan rustig een uur mag pruttelen, voordat die bonen echt zacht zijn. Misschien nog wel langer ook...Eerst Kokennoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6729051699677402602.post-47424574230918066752020-09-10T06:55:05.742+02:002020-09-10T06:55:05.742+02:00Nu de sperziebonen overal zo goedkoop zijn heb ik ...Nu de sperziebonen overal zo goedkoop zijn heb ik er ook weer een zak vol van in de koelkast... we zouden as maandag lasagne eten, maar ik ga nu voor het recept met de aardappel! Dank dames!Stellahttps://www.stellaiszuinig.com/noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6729051699677402602.post-62809894201071648672020-09-09T10:54:41.280+02:002020-09-09T10:54:41.280+02:00Ik heb het direct opgezocht, Sophie. Lathera inder...Ik heb het direct opgezocht, Sophie. Lathera inderdaad. En kijk nou, wat lekker, met aardappel: https://www.olivetomato.com/greek-style-green-beans-fasolakia-lathera/<br />Ik geloof dat ik dat vanavond direct ga eten :) Eerst Kokennoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6729051699677402602.post-7848489691111423512020-09-09T10:49:53.595+02:002020-09-09T10:49:53.595+02:00Wat een leuke herinnering, ik heb dit soort recept...Wat een leuke herinnering, ik heb dit soort recepten veel gekookt in Griekenland. Het zijn de recepten voor de vastendagen, daar hebben ze er nogal wat van daar, dan eet je vegetarisch met al die heerlijke groenten, olie en smaakmakers die ze daar op iedere straathoek hebben. <br />Lathera heten ze geloof ik daar.Sophie van Wijnenhttps://www.blogger.com/profile/01067747444694052723noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6729051699677402602.post-80805565929703758212020-09-09T08:32:05.420+02:002020-09-09T08:32:05.420+02:00Ik ben dol op sperziebonen en eet ze graag en op a...Ik ben dol op sperziebonen en eet ze graag en op alle manieren, maar lekker gaar vind ik ze ook het allerlekkerst. Dit gerecht maak ik een paar keer per jaar, meestal als er nog wat bonen in de groentela rondhangen. Varieer met kruiden en specerijen, eet het met pasta, rijst, aardappelen of brood, warm of koud... je kan er alle kanten mee op. Heerlijk!Stellahttps://www.stellaiszuinig.com/noreply@blogger.com