tag:blogger.com,1999:blog-6729051699677402602.post3680487608466726966..comments2023-07-06T15:46:29.803+02:00Comments on Eerst Koken: Appelstroop en perenstroopEerst Kokenhttp://www.blogger.com/profile/04796702455580973144noreply@blogger.comBlogger18125tag:blogger.com,1999:blog-6729051699677402602.post-88493954891358588452018-07-27T08:16:51.211+02:002018-07-27T08:16:51.211+02:00Dadels toevoegen is ook een optie om natuurlijk te...Dadels toevoegen is ook een optie om natuurlijk te zoeten. <br />Anonymoushttps://www.blogger.com/profile/11724695604495140794noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6729051699677402602.post-32236008804826412782014-09-07T12:38:53.300+02:002014-09-07T12:38:53.300+02:00wanneer je de appels eerst in de sappan kookt dan ...wanneer je de appels eerst in de sappan kookt dan heb je mooi helder appelsap. In laten koken zonder suiker en je heb heerlijke appelstroop.<br />helena annenoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6729051699677402602.post-14896268598597742032014-08-28T21:38:08.594+02:002014-08-28T21:38:08.594+02:00Hallo
Appels of peren enkele uren laten koken
Suik...Hallo<br />Appels of peren enkele uren laten koken<br />Suiker of pectine toevoegen is echt niet nodig<br />Als je enkele uren zachtjes kookt dan komt er genoeg pectine uit het fruit vrij<br />De zwarte kleur komt door het caramelliseren van de natuurlijke suikers en dat gaat gemakkelijk als je een koperen pan gebruiktAnonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6729051699677402602.post-90229363237621719312014-08-17T11:19:20.389+02:002014-08-17T11:19:20.389+02:00Het is bijna puur suiker, dus dat moet je wel een ...Het is bijna puur suiker, dus dat moet je wel een jaar kunnen bewaren. Tenminste, als je de potten goed schoonmaakt en uitkookt natuurlijk. Eventueel met wat soda wassen. Donker bewaren!<br /><br />Ik vraag me nu opeens af of je een kaneelstokje mee zou kunnen koken. Zou wel iets voor de kerst zijn.Eerst Kokenhttps://www.blogger.com/profile/04796702455580973144noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6729051699677402602.post-46627191246304195792014-08-17T10:32:20.990+02:002014-08-17T10:32:20.990+02:00Ik zou graag een aantal potjes willen maken als Ke...Ik zou graag een aantal potjes willen maken als Kerstcadeautjes... Hoe lang kan de zelfgemaakte stroop bewaard worden?nnicolinihttps://www.blogger.com/profile/00364016658426761717noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6729051699677402602.post-38910710981001221922014-08-05T15:38:20.143+02:002014-08-05T15:38:20.143+02:00Ja he? Dit geeft wel even wat meer voldoening dan ...Ja he? Dit geeft wel even wat meer voldoening dan een potje in de supermarkt kopen. Ik hoop dat de stroop goed gelukt is.Eerst Kokenhttps://www.blogger.com/profile/04796702455580973144noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6729051699677402602.post-23954148116495189342014-08-05T15:15:12.009+02:002014-08-05T15:15:12.009+02:00Het smaakt al goed. Nu verder de tomaten( uit eige...Het smaakt al goed. Nu verder de tomaten( uit eigen kas) te verwerken tot saus en de pruimen verwerken tot jam. Pruimen ook uit eigen tuin. Wat een rijkdom.daniellenoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6729051699677402602.post-73118539072075562022014-08-05T14:52:25.889+02:002014-08-05T14:52:25.889+02:00Ik ben nu net bezig met mijn eerste appelstroop. A...Ik ben nu net bezig met mijn eerste appelstroop. Appels uit eigen tuin. Ik gebruik lekkere zure appels en basterdsuiker. Het is inderdaad een hoop werk, maar het geeft wel voldoening. Nu maar hopen dat het goed gaat indikken.daniellenoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6729051699677402602.post-28348378899069659782014-05-03T22:15:21.424+02:002014-05-03T22:15:21.424+02:00Appels in z'n geheel zeker 4 uur zachtjes koke...Appels in z'n geheel zeker 4 uur zachtjes koken want zo krijg je de natuurlijke pectines, daarna uitpersen en sap weer indikken tot stroop. De zwarte kleur krijg je zonder andere toevoegingen als je een koperen ketel gebruikt. De natuurlijke suikers karameliseren op de bodem bij gebruik van een roodkoperen pan, <br />Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6729051699677402602.post-39366655739603912492014-03-18T13:45:17.393+01:002014-03-18T13:45:17.393+01:00Ik bedoel er ook suikerbieten mee. Maar ik snap wa...Ik bedoel er ook suikerbieten mee. Maar ik snap waarom je dat zo leest. Dat zal ik eens aanpassen. Bedankt! Eerst Kokenhttps://www.blogger.com/profile/04796702455580973144noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6729051699677402602.post-70722559766840220232014-03-18T13:38:48.368+01:002014-03-18T13:38:48.368+01:00Eén opmerking: beetwortel is een ander woord voor ...Eén opmerking: beetwortel is een ander woord voor suikerbiet, niet voor biet. Gewoon een euphemisme voor suiker dus. Ik heb een paar keer appelstroop gemaakt van alleen appels (goudreinetten) en die werd inderdaad rood en een klein beetje te dik, gelei-achtig, maar wel erg lekker rins. Ik krijg hier in het najaar altijd veel appels van buren met bomen, dus het kost me niks, maar het is wel veel Ellenklinkthttps://www.blogger.com/profile/07736478918427304845noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6729051699677402602.post-81632809173835312792013-01-09T15:21:28.398+01:002013-01-09T15:21:28.398+01:00En in een wijde pan gaat dat ook sneller dan in ee...En in een wijde pan gaat dat ook sneller dan in een kleine pan.Eerst Kokenhttps://www.blogger.com/profile/04796702455580973144noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6729051699677402602.post-12152187524738622422013-01-09T15:18:45.533+01:002013-01-09T15:18:45.533+01:00Het ligt aan de hoeveelheid, maar het moet behoorl...Het ligt aan de hoeveelheid, maar het moet behoorlijk lang inkoken. Er moet erg veel water verdampen. Dat doe je dus zonder deksel, anders raak je dat water nog niet kwijt. Sorry, ik heb je laatste reactie per ongeluk verwijderd!Eerst Kokenhttps://www.blogger.com/profile/04796702455580973144noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6729051699677402602.post-51592326273686206982013-01-09T14:41:39.126+01:002013-01-09T14:41:39.126+01:00Deze reactie is verwijderd door een blogbeheerder.Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6729051699677402602.post-62659545133776719812013-01-09T14:36:41.840+01:002013-01-09T14:36:41.840+01:00Hoe lang moet de 'Quick fix' ongeveer inko...Hoe lang moet de 'Quick fix' ongeveer inkoken? Ik wacht nu al een tijdje, maar ik heb nog steeds een zeer 'lopende' massa. Nog geen stroopvorming te zien...Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6729051699677402602.post-7216186388488532932011-09-22T09:31:35.738+02:002011-09-22T09:31:35.738+02:00Heb het simpel gehouden: van de onbespoten valappe...Heb het simpel gehouden: van de onbespoten valappels (cox orange pippin) sap gemaakt door ze in de sapcentrifuge te doen. Deze sap zonder toevoegingen op een matige warmtebron ca, 1,5 uur laten indikken tot een stroopachtige substantie. Vooral het laatste kwartier voortdurend roeren om aanbranden te voorkomen. Een heerlijk op appeljam lijkende substantie. <br>Suiker of pectine toevoegen was niet Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6729051699677402602.post-15211303846829654672011-02-03T21:13:36.693+01:002011-02-03T21:13:36.693+01:00Je hebt echt zoete appels nodig. Als ze niet zoet ...Je hebt echt zoete appels nodig. Als ze niet zoet zijn, moet je suiker toevoegen. Ik denk dat de poging met het perensap daarom wel lukte, omdat daar absoluut meer suiker in zat dan mijn appelsapbrouwsel.Marsepeinnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6729051699677402602.post-69204004136601522522011-02-03T13:37:28.455+01:002011-02-03T13:37:28.455+01:00Ik heb het ook wel eens gedaan (vanwege appelboom ...Ik heb het ook wel eens gedaan (vanwege appelboom en heeeel veel gebutste appels) maar bij mij werd het niet dik. Heb uiteindelijk pectine toegevoegd, maar daarmee werd het meer appeljam qua textuur. De kleur was bij mij trouwens wel weer mooi donker. Ik had het dan ook heel lang laten koken, echt uren. Dat moest volgens mijn recept ook. <br>Het was overigens best lekker, die appeljam. Ik denk Karienhttp://www.blogger.com/profile/07030460465762682810noreply@blogger.com