tag:blogger.com,1999:blog-6729051699677402602.post8262649924939757942..comments2023-07-06T15:46:29.803+02:00Comments on Eerst Koken: Chinese noedels uit Xi’an (met tahin!)Eerst Kokenhttp://www.blogger.com/profile/04796702455580973144noreply@blogger.comBlogger3125tag:blogger.com,1999:blog-6729051699677402602.post-19589690486036684992019-08-04T16:40:00.248+02:002019-08-04T16:40:00.248+02:00Ok, dan snap ik waarom je tahin gebruikt. Het lijk...Ok, dan snap ik waarom je tahin gebruikt. Het lijkt me trouwens een lekker gerecht en ik ga het zeer zeker binnenkort maken, heb ook nog wat paksoi liggen, kan ik het groenteniveau wat opkrikken! Dank voor je reactie en recept!Stella https://www.blogger.com/profile/02610020118074555754noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6729051699677402602.post-23808376567233003002019-08-04T16:28:11.738+02:002019-08-04T16:28:11.738+02:00Hoi, bedankt voor je reactie!
Ik heb ook begrepen...Hoi, bedankt voor je reactie! <br />Ik heb ook begrepen dat de Chinese sesampasta qua smaak erg verschillend is van tahin en in dit recept wordt echt tahin bedoeld. <br />Xi'an schijnt nogal een 'melting pot' van culturen te zijn en ik vond het een verrassend ingredient. Eerst Kokenhttps://www.blogger.com/profile/04796702455580973144noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6729051699677402602.post-72441101113844084102019-08-04T15:46:29.234+02:002019-08-04T15:46:29.234+02:00Hoi, de Chinese keuken heeft een eigen sesampasta,...Hoi, de Chinese keuken heeft een eigen sesampasta, gemaakt van rauwe sesamzaadjes. Dit in tegenstelling tot de tahin die je tegenwoordig overal kan kopen, gemaakt van geroosterde sesamzaadjes. De Chinese variant is vrij bitter en moeilijk verkrijgbaar. Ik weet grote toko ( Rotterdam, Kruiskade) die het heeft, verder heb ik het nooit ergens kunnen vinden.<br />Groet<br />NicoletStella https://www.blogger.com/profile/02610020118074555754noreply@blogger.com