26 mei 2012

Portobello’s in tomatensaus


Wie niet te moeilijk doet, zet dit in vijf minuten in de oven en met nog eens vijftien minuten is het klaar, dus voor doordeweeks gaat dit ook prima. Schuif direct ook een stokbrood in de oven, smeer daar eventueel dik knoflookboter op en je hebt een maaltijd waar ik zelf dik tevreden mee zou zijn. Het brood gebruik je uiteraard om al die saus mee op te lepelen. Zalig…

Portobello’s in tomatensaus
Recept voor 2 personen – bijgerecht

2 portobello’s
10 zwarte olijven, in plakjes
4 half-gedroogde tomaten, in reepjes
1 pot goede kant en klare tomatensaus (voor pasta) of desnoods zelf gemaakt
handje gehakte peterselie
1 bol mozzarella, in plakjes
olijfolie


Verwarm de oven voor op 200 graden.

Snijd het steeltje van de portobello’s en leg ze met de onderkant naar boven in een niet te grote ovenschaal. Schenk de tomatensaus erbij. Verdeel de olijven, tomaten en peterselie over de portobello’s. Verdeel de mozzarella zowel over de portobello’s als de tomatensaus. Besprenkel  het met wat goede olijfolie.

Bak de portobello’s in de oven gaar in ongeveer 15 minuten. Ze moeten dan zacht aanvoelen. Serveer met goed brood.

Oordeel van het smaakpanel: die portobello laten ze even voor wat het is, maar het brood wordt fanatiek door de saus gesleurd. Geef ze eens ongelijk.





2 opmerkingen:

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.