6 mei 2018

Ovenschotel met falafel en tomatensaus



Dit is weer eens iets anders met falafel. We eten de balletjes zelf nog wel eens als een vleesvervanger, maar op deze manier maak je er net even wat meer van. Samen met aardappelpuree of broccoli of iets dergelijks, ben je ook nog eens redelijk snel klaar.

Je kunt ook een andere tomatensaus gebruiken als het recept hieronder. Ik maak zelf standaard iets met een scheutje olijfolie en een gesnipperde teen knoflook welke je heel kort en op laag vuur bakt, daar gaat 500 ml passata bij, een scheut rode wijn, zout en peper. Wat zo’n sausje ook enorm oppept is een likje sambal oelek. Laat dat even pruttelen en je bent klaar. Erbij kan je bijvoorbeeld broccoli koken.

Ovenschotel met falafel en tomatensaus
Recept voor 2 grote en 2 a 3 kleine mensen
Bron: het boekje Falafel van Dunja Gulin

Voor de tomatensaus:
scheutje olijfolie
1 ui, gesnipperd
2 tenen knoflook
een half blokje groentebouillon
1 tl gedroogde oregano
1 el honing of agavesiroop
1 el sojasaus (zoals Kikkoman)
500 ml gezeefde tomaten (passata)
zout en peper

Voor de rest van de ovenschotel:
400 gr falafel
1 a 2 handjes geraspte pittige kaas (belegen of oude Goudse bv)

Begin met de saus: fruit de gesnipperde ui in wat olie tot het zacht is. Voeg dan knoflook toe en bak deze nog 1 minuut mee. Voeg daarna de rest van de ingredienten toe. Laat dit nog even pruttelen.

Verwarm de oven op 200 graden (180 graden hetelucht).

Bak ondertussen de falafel bruin in een koekenpan in wat olie. Schenk de tomatensaus in een ovenschaal en schep de falafel erboven op. Verdeel de kaas erover en zet de schaal in de oven. Laat het goed doorwarmen in nog zeker 15 minuten.

Lekker met een groente zoals gekookte broccoli en eventueel aardappelpuree.





Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.