6 december 2010

Roquefortkoekjes

Voor bij de borrel!



Roquefortkoekjes
Voor een stuk of 25 koekjes

100 gr roquefort of ev een andere blauwschimmelkaas
100 gr zachte roomboter
2 el slagroom
1 eidooier
½ tl zout
150 gr bloem

Prak de kaas in een kom fijn en voeg boter, room, zout en de dooier toe. Roer het goed door elkaar. Voeg dan de bloem toe en kneed dit tot een langwerpige worst. Dan in de koelkast stevig laten worden, nadat het deeg is ingepakt in folie.
Leg bakpapier op een bakplaat en verwarm de oven voor op 220 graden. Snijd het deeg in plakjes en leg deze op de bakplaat, of rol balletjes van de plakjes. De koekjes zullen iets uitlopen, dus geef ze wat ruimte.
Bak de koekjes 20 minuten, of totdat ze lichtbruin zijn.

Oordeel van de kleine chef: hij had liever wat chips bij de borrel.

2 opmerkingen:

  1. OMG wat lijkt me dit lekker. Ik ben benieuwd of het ook met glutenvrij meel kan. Ik ga het proberen!!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Ik heb geen idee... Het wordt er wat droger van, denk ik? Misschien dat het wel kan lukken, want de koekjes blijven nog iets vochtig van binnen. Ze hoeven niet helemaal door en door knapperig te zijn.

    BeantwoordenVerwijderen

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.