26 juli 2012

Aardbeiensoep met Griekse yoghurt


Dit is een variant op de aardbeiensoep die ik laatst voor het foodblogevent maakte, maar daar zat witte wijn in en was dus niet geschikt voor de kinderen. Momenteel breken de dames mijn winkelwagentje af als we bij de Plus langs de aardbeien komen, dus ik dacht dat ik ze hier een groot plezier mee zou doen:

Aardbeiensoep met Griekse yoghurt
Recept voor 4 personen

Aardbeiensoep:
500 gr schoongemaakte aardbeien
1 zakje vanillesuiker
40 gr poedersuiker
3 bolletjes gember (op siroop)
2 el gembersiroop (uit het potje van de bolletjes dus)

Voor de yoghurt:
300 gr Griekse yoghurt
2 zakjes vanillesuiker
1 el gembersiroop


Doe de ingrediƫnten voor de aardbeiensoep in een blender en pureer het.

Roer de yoghurt los met de suiker en siroop.

Giet een beetje soep in een glas en schep daar voorzichtig yoghurt op. Als je het niet voorzichtig doet, zakt de yoghurt erin! Garneer het eventueel met wat munt of citroenmelisse.

Je houdt waarschijnlijk soep over, dus och, je kan net zo goed de rest van die pot yoghurt er ook erbij zetten… J Alles ging schoon op hier.





Oordeel van het smaakpanel: het werd een zwijnenstal, maar lekker vonden ze het wel!




1 opmerking:

  1. rood schortje, rode handjes, rode glaasjes, wat maakt het uit ... rood is ZOMER!!

    BeantwoordenVerwijderen

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.