Ajvar
is een puree van gegrilde paprika’s. De supermarkt heeft
misschien wel potten staan en anders vind je het in Turkse winkels. Je kan er bijvoorbeeld ook goed soep, tomatensauzen of gehaktballetjes mee op smaak brengen.
Er
is een scherpe variant met rode pepers en een milde van alleen paprika. Beide
zijn hier prima te gebruiken.
Bladerdeegvlindertjes
met ajvar en pecorino
6
plakken bladerdeeg (uit de diepvries)
6
flinke tl ajvar
3
el geraspte pecorino of parmezaan
grof
zout of fleur de sel
Laat
het bladerdeeg ontdooien. Besmeer elke plak deeg met een flinke theelepel ajvar
en een halve eetlepel geraspte pecorino. Vouw elke plak op door twee zijden
naar het midden te brengen, en daarna nogmaals dubbel (zie foto). Snijd elke
rol nu voorzichtig in plakjes van een ruime centimeter. Leg deze op een
bakplaat. Bestrooi ze met een beetje grof zout en bak ze in ongeveer 25 minuten
bruin in een oven van 200 graden.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten
Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.