Food52 is een geweldige, Amerikaanse website die
voortdurend de juiste recepten plaatst met heerlijk sobere, maar
overtuigende fotografie. Amerikanen en ik zitten normaliter niet zo op dezelfde
lijn qua eten, maar deze site klopt gewoon he-le-maal. Ze hebben ook een hoofdstuk over Koken voor Kinderen
en voeren daarbij een slogan waar ik jaloers op ben:
Koken vóór kinderen, mét
kinderen, of ondánks kinderen
Kijk, en zo is het maar net.
Dit recept staat niet bij het kindervoer, maar bij
gerechten voor diners met veel mensen, waar mogelijk ook nog eens vegetariërs
en andere enge geheelonthouders bij aanschuiven. Wat kook je dan, wat houdt
iedereen tevreden? Dit dus: een hele, simpele pasta met een kaas-notensaus en
wat rozijnen. Prachtig door het simpele ervan. Ik kan melden dat ook de
kinderen hier blij mee waren. De hoeveelheid van hieronder is echter te weinig
als hoofdgerecht; er moet beslist iets bij, zoals een salade. Maar verder:
niets meer aan doen.
Pasta alla Foriana
Recept voor 3 personen, of een familie met 2 kinderen, met een salade erbij
Bron: Food52 website
Het originele recept maakt een flinke hoeveelheid saus omdat
je het goed kan bewaren, maar ik heb het aangepast:
70 gr walnoten
70 gr pijnboompitten
4 tenen knoflook
1 tl oregano
scheut olijfolie
50 gr gele rozijnen
zout en peper
300 gr pasta
100 gr pecorino, geraspt
Hak de noten en knoflook (in een keukenmachine) behoorlijk
fijn. Voeg de oregano toe. Verhit een scheutje olijfolie in een koekenpan en
bak de noten en rozijnen vijf minuten. Roer het regelmatig door. Breng op smaak
met zout en peper.
Kook ondertussen de pasta gaar. Meng de saus erdoor en
eventueel de kaas ook, of geef deze er apart bij. Serveer met een salade.
Oordeel van het smaakpanel: het was veel te weinig! Ik
heb mijn bord uiteindelijk maar richting Kleine Chef geschoven, want die is
nogal hongerig de laatste tijd.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten
Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.