Een pasta salade met de smaak van tzatziki. Simpel en zomers:
Tzatziki pasta salade
Recept voor 4 personen (bijgerecht)
Bron: Eerst Koken
1 komkommer
150 gr pasta
300 gr Griekse yoghurt
2 tenen knoflook, uit de pers
20 gr verse dille (een supermarktverpakking of een paar
takjes – gehakt, zonder de steeltjes)
zout en peper naar smaak
sap van ½ citroen
Snijd de komkommer in de lengte doormidden. Schraap met
een theelepel de zaadlijst eruit. Snijd hem daarna in plakjes. Doe ze in een
vergiet en bestrooi met wat zout. Laat
dit uitlekken totdat de rest klaar is.
Kook de pasta gaar en spoel het daarna met koud water af.
Meng in een kom de yoghurt, uitgeperste knoflook, gehakte
dille en citroensap door elkaar. Breng het op smaak met zout en peper. Voeg de pasta toe. Spoel de komkommer af, laat
goed uitlekken en voeg het daarna ook toe aan de kom.
Er kan natuurlijk nog wel wat bij: verse tomaat of half-gedroogde
tomaat (ik droog ze zelf in de oven; recept staat hieronder), geroosterde of gemarineerde groenten of
blokjes feta.
Voor de half gedroogde tomaten:
500 gr rijpe tomaten met smaak
1 tl tijm en/of rozemarijn
zout en peper
olijfolie
1 tl suiker
Verwarm de oven voor op 120 graden of 100 graden
hetelucht. Hetelucht heeft nu de voorkeur.
Snijd de tomaten doormidden en haal het zaad en vocht eruit. Leg ze
op een bakplaat met de snijkant naar boven. Bestrooi met de kruiden, suiker,
zout, peper en een drupje olie. Bak ze 2,5 tot 3 uur in de oven, totdat ze iets
ingedroogd zijn. Laat afkoelen.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten
Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.