Die boter! Onthoud die even, want de
rest van het recept is minder kritisch en daar kan je alle kanten mee uit. De
pistacheboter is feitelijk een pesto op basis van pistachenoten en basilicum,
maar dan niet met olijfolie, maar met roomboter. En dan krijg je dus iets wat ook niet
zou misstaan op een stokbroodje. Maar het trekt een simpel bordje met pasta en
groente ook op tot grote hoogte.
Behalve ravioli kan je natuurlijk ook
gewone pasta gebruiken, en in plaats van mais, wortel en paprika kan je net zo
goed uitwijken naar courgette, asperges, broccoli, of wat dan ook...
Ravioli
met pistacheboter en mais, wortel en paprika
recept voor 4 personen
bron: blog Half Baked Harvest
Voor de pistacheboter:
50 gr roomboter, op kamertemperatuur
handvol basilicumblaadjes (of de blaadjes
van 5 takjes)
1 tl tijm
1 tl gedroogde oregano
50 gr gedopte pistachenoten
1 klein teentje knoflook
eventueel een kneepje vers citroensap
50 gr geraspte parmezaan
zout en peper naar smaak
verder:
500 gr verse (kaas)ravioli (uit de koeling) (of
zo’n 300 gram gedroogde pasta)
beetje olie of boter om te bakken
300 gr wortel
300 gr maiskorrels (1 blik)
1 rode paprika
1 el balsamicoazijn
Maak eerst de boter door alles te vermalen
in een keukenmachine. Ik vermaal eerst de noten en knoflook en voeg dan de rest
toe om te mengen. Zet dit koud weg tot gebruik.
Snijd de groente in plakjes/stukjes en bak
ze in wat olie of boter gaar en een beetje bruin. Let erop dat je de harde
groente eerst bakt en daarna zachtere soorten toevoegt. Niet te dikke plakjes
wortel kunnen wel samen met de paprika, maar de mais voeg je pas aan het einde
toe. Voeg tenslotte een eetlepel balsamico toe.
Ondertussen de pasta gaar koken. Voeg
daarna groente en pasta samen en schep de boter erdoor en laat het smelten.
Niet laten bakken, alleen smelten!
Geen opmerkingen:
Een reactie posten
Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.