Even iets simpels tussendoor, want ik was eigenlijk erg
druk met kastanjes rapen in België, waarna er natuurlijk belachelijk veel
kastanjes moesten worden ingekerfd en gekookt, en daarna verder verwerkt. Ik
heb nu wel een grote bak met crème de
marron klaarstaan! Dat is een soort nutella van kastanjes, suiker en vanille.
Maar dat recept komt ooit nog wel eens.
Voor nu een simpele en lichte maaltijd:
Roerei met
parmezaanpannenkoekjes
bron: Jamie Oliver Magazine
recept voor 3 personen, of 2 grote en 3 kleine mensen
Voor de pannenkoekjes:
300 gr zelfrijzend bakmeel
500 ml melk
2 eieren
160 gr geraspte parmezaan
roomboter om te bakken
Voor de roereieren:
10 eieren
25 gr roomboter, in stukjes
zout
scheut melk
Verder erbij:
sla
Klop van de ingrediënten voor de pannenkoekjes een
beslag. Bak hiervan in wat boter kleine pannenkoekjes. Houd ze even warm in een
lauwe oven.
Dan de roereieren: roer de eieren los met een vork, samen
met de boterstukjes, zout en melk. Doe dan alles in een koude (jawel)
koekenpan. Zet deze op middelhoog vuur en roer er rustig in. Het is de kunst om
het roerei langzaam te garen. Wanneer het ei te snel stolt haal je de pan even
van het vuur. Het is klaar als het ei nog net niet gaar is; door de restwarmte
stolt het dan verder wel van het vuur af. Wanneer je dat niet doet, gaart het
ei te ver door en roerei moet juist smeuïg zijn.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten
Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.