Pannenkoeken? De kinderen waren geïnteresseerd. Dat was een goed begin, maar eerlijk gezegd dacht ik niet dat ze de Koreaanse pannenkoeken, die vol zaten met spitskool en wortel, zouden eten. Het sausje had ik bij voorbaat al in twee kommetjes gedaan: één voor mij en één voor Meneer. Maar je weet wel hoe het gaat, he? Gek genoeg waren ze dol op de gevulde Koreaanse pannenkoeken en dat zoute sesamsausje moest mooi worden gedeeld. Ik had voor de jeugd ook nog Belgische mayonaise (met citroen) op tafel staan en dat was er ook wel erg lekker bij…
Koreaanse pannenkoeken
met groente en een sesamzaad-sojasausje
Recept voor 2 grote + 2 a 3 kleine mensen
Bron: Duits magazine Köstlich Vegetarisch jan/feb 2016
voor het pannenkoekenbeslag:
250 gr bloem
snuf zout
4 grote eieren (L) of 5 middelgrote (M)
250 ml water
voor de vulling:
olie om te bakken
120 gr ui, in dunne kwart ringen
200 gr spitskool, in reepjes
150 gr wortel, grof geraspt
1 bosje lente-ui, in ringetjes
snuf zwarte peper
voor de saus:
4 el sesamzaad
1 gedroogd en verkruimeld rood mini-pepertje, of een
beetje chilivlokken
1 teen knoflook uit de pers
4 el mirin of eventueel droge sherry (vind ik stiekem ook
lekkerder)
3 of 4 el lichte sojasaus – eventeel de minder zoute variant
(zoals van Kikkoman)
1 el honing
verder nodig: 2 grote koekenpannen
Klop een pannenkoekenbeslag. Meng de ingrediënten voor
het sausje samen. Zet allebei even opzij.
Bak dan eerst de groente gaar in wat olie: begin met de
uien. Wanneer deze kleur krijgen, ook de kool en wortel toevoegen. Bak het tot
het behoorlijk gaar is. Wanneer het te droog dreigt te worden, moet je een beetje water toevoegen. Voeg tenslotte de lente-ui toe. Bak nog even kort,
breng op smaak met wat zwarte peper en haal het van het vuur. Laat de groente
even een beetje afkoelen op een bord (of bereid het tot hier voor en laat de groente helemaal afkoelen).
Verhit wat olie in twee grote koekenpannen. Schep de (iets) afgekoelde groente bij het beslag en meng het erdoor. Verdeel het beslag over de twee
pannen, zodat je overal evenveel groente hebt. Wanneer de onderkant bruin is,
leg je een groot bord over de pan heen, en je keert de pan om. Laat de
pannenkoek met de ongebakken kant beneden weer in de pan glijden. Bak de andere
kant ook bruin. Snijd de pannenkoek in stukken en serveer met het sausje.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten
Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.