Amper meer werk, maar veel lekkerder dan zo’n kant-en-klare
bak shoarmareepjes van de supermarkt. Punt uit.
Erbij maak je natuurlijk nog meer lekkers. De saus kan je
licht en fris houden door hem met Griekse yoghurt te maken. Pitabroodjes zijn
een optie, maar ik heb ook een zwak voor Turks brood dat je nog even insmeert
met wat olijfolie en dan knapperig bakt. De voorgebakken Turkse broden die je
tegenwoordig in de supermarkt voorverpakt koopt zijn ook prima.
Zeker wanneer je ze dus even inkwast met wat olie. Verder past er een simpele
salade bij. Wat gewone sla of een koolsalade. Rode kool ziet er erg mooi uit
trouwens! Tenslotte nog iets lekkers voor ernaast: hummus bijvoorbeeld of een
salade van grof verkruimelde feta, munt en knoflook (recept staat hieronder).
Zelfgemaakte kip shoarma
1 kg kipfilet
Marinade:
Nb. Ik gebruik
grote theelepels van 5 ml
1 grote of 2 kleinere tenen knoflook, gesnipperd
1 el korianderpoeder
1 el komijnpoeder
1 opgehoopte tl kardemompoeder
1 tl cayenne- of chilipoeder
2 tl gerookte paprikapoeder
2 tl zout
zwarte peper
2 el citroensap
3 el olijfolie
Yoghurt-knoflooksaus:
250 ml Griekse yoghurt
2 gesnipperde tenen knoflook
kneepje citroensap
zout en peper
handje gehakte munt en/of peterselie
Verder erbij:
pitabrood, Turks brood, of zelf gebakken platbrood
sla of rauwkost naar keuze (koolsalade kan ook)
hummus
feta salade (recept volgt)
Voor de kip:
Meng alle ingredienten voor de marinade in een kom. Snijd
grote kipfilets horizontaal doormidden zodat je twee brede, platte kipfilets
krijgt. Kleine filets kan je ook heel houden. Voeg de kip toe aan de marinade en
meng het goed door elkaar. Laat dit minimaal enkele uren tot een dag marineren.
Voor de yoghurtsaus meng je alles door elkaar.
Verhit een pan. Doe er een scheutje olie in, maar veel is
niet nodig. Tenslotte zit het ook al in de marinade. Bak de kipfilets op vrij
hoog vuur bruin en hier en daar knapperig. Leg de kip op een snijplank en snijd
het vlees in repen. Serveer de kip met het brood, sla, hummus en fetasalade.
Recept feta salade – voeg het volgende samen:
1 stuk goede feta (250 gram)
klein handje verse munt, gehakt
beetje olijfolie
verse paprika of rode chili, in heel kleine reepjes of
blokjes
1 teen gehakte knoflook
Geen opmerkingen:
Een reactie posten
Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.