Zooo… Umami, kom er maar in!! Deze simpele salade is
ontzettend vol van smaak: de rauwe ham, peperige rucola, zoute parmezaan, en champignonplakjes
gesudderd in sherry. Dat maakt serieus een mond vol met smaak! Maak er een soort carpaccio van met gedrapeerde ham en de aangemaakte sla. Dat kan als
voorgerecht doorgaan of als bijgerecht. Het recept van de champignons kan
overigens bij meer salades van pas komen. Zelfs als een soort tapas kan het goed door. Misschien samen op een prikkertje met zo'n mini-mozzarellabolletje?
Gemarineerde
champignons met rauwe ham, rucola en parmezaan
recept voor 3 a 4 personen als bijgerecht of voorgerecht
voor de champignons:
250 gr (kastanje)champignons, in plakjes
1 groot glas droge sherry (of desnoods een droge, witte wijn)
scheutje olijfolie
½ (liefst biologische) citroen, schoongeboend
zout
snufje tijm
1 heel teentje knoflook (niet snipperen)
Simpel: de plakjes champignons gaan met de rest van de
ingredienten, inclusief die halve citroen, in een kleine kookpan en dat laat je 30
minuten sudderen op het laagste vuur met een deksel erop. Laat het daarna in de wijn
afkoelen. Bewaar het ook in de koelkast, in de wijn. Pas bij het serveren schep je de
champignons uit het vocht.
Verder nodig:
200 gr lekkere rauwe ham
handje rucola
parmezaanschaafsel (dat maak je met een dunschiller!)
Leg de ham mooi neer op een groot bord. Leg de rucola
erop en verdeel de champignons erover. Druppel er een beetje van het vocht uit
de pan op als dressing. Tenslotte de kaas erover verdelen.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten
Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.