Even niets vegetarisch, maar ruimte voor een recept met konijn, waar ik toch wel erg dol op ben. Dit Vlaamse recept is heerlijk kruidig en zoetzuur. Het is de bedoeling dat je het vlees zolang gaart dat het vlees uit zichzelf van de botjes valt. Lekker met Vlaamse frieten, stokbrood of gebakken aardappels. Of anders wat rode kool en stoofperen erbij?
Konijn met
kruidkoek en appelstroop
Bron: Eerst Koken
recept voor 2-4 personen
2 middelgrote uien, in halve ringen (samen zo’n 150 gram
schoongemaakt)
60 ml witte of rode wijnazijn
50 ml balsamicoazijn
6 kruidnagels
2 laurierblaadjes
2 tl zout
4 konijnenbouten (samen 900 tot 1000 gram)
50 gr roomboter
2 plakjes kruidkoek (75 gr)
2 el appelstroop
2 el appelstroop
2 el maïzena
Maak de marinade: schep de uienringen, azijn,
kruidnagels, laurier en zout samen in een grote schaal. Voeg 500 ml water toe.
Leg de konijnenbouten erbij en laat het een nacht tot 24 uur afgedekt marineren
in de koelkast.
Verwarm de oven voor op 150 graden (of 135 graden
hetelucht).
Haal het konijn uit de marinade (bewaar de marinade wel!) en dep
het droog. Verhit de boter in een braadpan welke straks ook in de oven kan en
bak de bouten per twee bruin aan. Leg de bouten daarna allemaal in de braadpan
en giet de marinade erbij. Voeg de kruidkoek en appelstroop toe, meng het zo
goed als dat gaat en verhit het weer op het fornuis. Als het begint te koken,
zet je de pan met een deksel erop in de oven. Laat het daar 2,5 uur
staan. Het konijn is dan volledig gaar en valt van het bot. Bind de saus met 2 el maïzena, welke je
losroert met een scheutje koud water.
Lijkt smakelijk, maar mis ik nu de hoeveelheid appelstroop die erin moet?
BeantwoordenVerwijderenah nee, je hebt gelijk! Ik pas het aan! dank je!
BeantwoordenVerwijderenVoor een konijnenboutje maak ik ook graag een uitzondering als flexitarier. Als ik door de ingredientenlijst wandel, proef ik al hoe het moet gaan smaken,
BeantwoordenVerwijderen