Er zijn weer verse tuinbonen! Je moet er nu nog voor naar
de markt of naar de Turkse supermarkt, maar ze zijn er heus. Ik heb deze salade
al twee keer gegeten, want als ik peulen zie, dan moeten ze mee naar huis. Ik heb gewoon geen keuze...
Mijn favoriete feta is er eentje van het merk Yƶrem,
mogelijk te koop bij een Turkse winkel. Ze hebben ze in de soorten schapen-,
koeien- en geitenkaas en het gaat mij om de geit. De feta is pittig, zout en
heeft het bekende geitensmaakje. Echt een feta die je niet kan negeren.
Erbij hadden we stokbrood en de nieuwe kruidenboter van
Heks’nboter, het nieuwe zusje van Heks’nkaas. Ondanks de twijfelachtige hoeveelheid suiker en zoetstoffen (in een zogenaamd hartig roomkaasmengsel, he?) is Heks’nkaas wel lekker, dus vol verwachting begonnen we ook aan de boter. Het is een kruidenboter
met een beetje roomkaas en verse kruiden, en goed smeerbaar door die roomkaas, maar
verder niet heel bijzonder. Het is gelukkig niet zoet en eigenlijk gewoon een reguliere,
milde kruidenboter. Met 2 euro wel aan de dure kant. Net als de Heks’nkaas
trouwens (namelijk 3 euro).
Tuinbonensalade met
citroen, dille en feta
bron: Eerst Koken
recept voor 4 personen
2 kg verse tuinbonen – daar houd je ongeveer 750 gr
gedopte boontjes aan over
1 grote (liefst biologische) citroen
150 gr feta
3 el fijngesneden dille
scheutje olijfolie
Laat de kinderen de tuinbonen doppen en kook ze (de
bonen, niet de kinderen) daarna kort in ruim water. Grote bonen zouden toch wel
genoeg moeten hebben aan 8 minuten en kleintjes mogen nog korter. Verse tuinbonen
zijn erg snel gaar. Koel ze daarna onder koud water en laat ze uitlekken.
Rasp de schil van de citroen heel fijn over de bonen en
knijp daarna het citroensap erover. Verkruimel de feta erover en schep de dille
erdoor. Schep tenslotte om met een scheutje olijfolie. Met die geitenkaasfeta
erbij hoeft er waarschijnlijk geen zout bij, maar anders moet je maar even proeven.
Koud bewaren, maar serveren op kamertemperatuur.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten
Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.