Oh, potato salad.
How do I love thee? Let me count the ways.
Ik geloof niet dat aardappelsalade bij mij ooit gaat vervelen. Ik houd van
alle soorten: Duitse, romige kartoffelsalat, Duitse of Franse salade met
bouillon, huzarensalade, Zweedse potatissallad...
Ook deze salade is zeer welkom, want weer net even anders dan de rest.
Aardappelsalade met feta en oregano
800 gr vastkokende aardappels, met schil
1 pot fetablokjes (Apetina) op olie
2 el olie uit de pot van de feta
125 ml tuinkruiden- of groentebouillon
2 a 3 el azijn
zout en peper
1 rode ui, in hele fijne halve ringen
2 el peterselie, fijn gehakt
1 tl gedroogde oregano
Kook de aardappels heel en in de schil gaar. Bereid ondertussen de dressing: roer
van de bouillon, olie, azijn, zout en peper een sausje. Doe de ui en dressing
alvast samen in een kom.
Pel de hete aardappels zodra je ze vast kunt pakken en snijd ze in plakjes.
Schep de warme plakjes bij de dressing en schep het door elkaar. Voeg de feta,
peterselie en oregano toe. Laat dit minimaal 2 uur (of langer) intrekken.
Serveer de salade niet te koud.
Met stukjes knapworst vind ik het zo lekker.
BeantwoordenVerwijderen