Voor een onverwachte borrel stampten we deze pesto in de
vijzel bij elkaar met wat er in de voorraadkast stond en samen met een
tomatentapenade verdween het als sneeuw voor de zon. Het is beslist snel en
weer eens wat anders.
Walnootpesto voor op toastjes
Bron: geen idee meer (een Libelle of Margriet)
125 gr walnoten
1 kleine, rode chilipeper zonder zaadjes of wat sambal
oelek
1 teen knoflook
1 el gembersiroop
een klein takje verse rozemarijn (1 tl gehakt)
2 el balsamicoazijn of granaatappelmelasse
enkele eetlepels olijfolie om het smeuig te maken
zout
Vermaal de walnoten met de peper en knoflook in een
vijzel of keukenmachine tot een grof mengsel, maar niet helemaal glad gepureerd
tot een pasta. Voeg de resterende ingredienten toe en pas de smaak aan waar
nodig. Ik gebruikte graaatappelmelasse, wat zoetzuur is, maar in ieder geval
zoeter dan balsamico. Een beetje honing is ook een optie om het op smaak te
brengen.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten
Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.