Ben ik wéér mijn eigen blogverjaardag vergeten!
Niet dat het heel belangrijk is, maar toch... Twee weken geleden is Eerst Koken dus
zeven jaar oud geworden. Ik had al wel een tijdje een taart voor jullie op het oog om het
te vieren en wel de simpelste cake ooit! Je kunt een blikje gewone gezoete,
gecondenseerde melk gebruiken, wat al pure melknectar is (mag ik dan nu één
keer het woord ‘goddelijk’ gebruiken? Ik heb er een hekel aan dat het op
sommige websites te pas en te onpas wordt gebruikt voor elk recept, maar
aangezien het blog jarig is was, maak ik een uitzondering), maar je
vindt tegenwoordig ook gecondenseerde KOKOSmelk in de supermarkt en dat heeft
uiteraard een kokossmaak, wat nooit verkeerd is. Let er wel op dat je een
gezoete melk gebruikt, want verder gaat er geen suiker meer in.
En dat heb je deze cake binnen 10 minuten in de oven
staan. Het is echt simpel en snel – het werd hier door een van de dochters van (ook)
zeven jaar oud gemaakt:
Cake met gecondenseerde kokosmelk
1 blikje gecondenseerde, gezoete kokosmelk of gewone
gezoete en gecondenseerde melk (blik van ongeveer 320 gr/ 400 ml)
4 eieren (M)
150 gr zelfrijzend bakmeel
50 gram roomboter, gesmolten (en een beetje extra om de
springvorm in te vetten)
snuf zout
eventueel een zakje vanillesuiker
poedersuiker om te bestrooien
verder nodig: een kleine springvorm van 18 cm
Verwarm de oven voor op 175 graden (160 graden hetelucht).
Vet de springvorm in met wat boter.
Meng alle ingrediënten tot een beslag en giet dit in de
vorm. Bak het gedurende 40 minuten bruin en gaar. Test de cake even door er met
een sateprikker in te prikken – als deze er droog uitkomt, is de cake gaar.
Laat afkoelen en bestuif met poedersuiker. Serveren met
vers fruit, een schepje jam naar keuze, of een fruitsaus.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten
Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.