Ook gemaksvoedel mag tegenwoordig vegetarisch zijn en die beweging gaat beslist de goede kant op. Vandaag testte ik een nieuw product van Lassie: een mix voor een vegetarische bonenburger, namelijk de Couscous en Bonen (lees: kikkererwten) Burger.
Ik ben bij pakjes en zakjes al snel op mijn hoede, maar de ingrediëntenlijst is lekker kort en duidelijk. Het pak van 250 gram bevat kikkererwten,
couscous, gedroogde wortel, paprika, ui, peterselie en een Marokkaanse kruidenmix.
Het mengsel bevat erg matig zout (0,3 gram voor het hele pak), dus wie wilt voegt
zelf nog wat toe. Wat mij betreft moet er trouwens
beslist zout bij, anders is de burger ronduit flauw te noemen. Maar het is goed dat die keuze voor zout er is.
De bereiding is simpel: je mengt de mix met water en dat
wordt kort gekookt. Daarna moet het nog even wellen en afkoelen. Na 30 minuten kan
je beginnen met het vormen van de burgers. Ook dat gaat heel gemakkelijk – het
mengsel ‘plakt’ prima. Vervolgens worden de burgers nog kort bruin gebakken.
Al met al is het een heel leuk instapmodelletje voor de
groeiende groep thuiskoks die heus wel aan de vega-burger wil, maar niet goed
weet hoe ze moeten beginnen. De burger zelf is neutraal genoeg om mee te variëren
op een broodje en het is dus allemaal snel, gemakkelijk, veganistisch zelfs, en
niet te duur (er hoeft alleen maar water bij, en dan krijg je 700 gram burger
voor nog geen 3 euro). Een nadeel is wel dat de burger vrij zacht is. Maar het
is dan ook lastig om een vega-burger te maken met de stevigheid van vlees. Er
zijn wel trucjes met droge havermout, maar het blijft behelpen, zeker als je
een groente of peulvrucht als basis wilt gebruiken. Je moet er dus niet vanuit
gaan dat je een burger zal eten die op een rundvleesburger lijkt. Het is gewoon
een heel ander product. Ik houd zelf wel van een wat ‘smeuïge’ burger, maar ik
weet dat de meningen verdeeld zijn. Zelfs hier aan mijn eigen tafel.
Ik maakte van het pak negen kleine burgertjes die op een
kaiserbroodje passen, dus wij kwamen er met het gezin ook wel mee uit. Ik roerde
wat Griekse yoghurt om met zout, peper en harissa en deed er ook nog een extra
schepje harissa op. Er kwam ook wat geroosterde paprika uit pot bij en een
lik hummus op de bodem van het broodje.
Al'fez Harissa
Verkrijgbaar bij Albert Heijn voor € 2,09
Lassie Couscous
& Bonenburger
Verkrijgbaar bij Albert Heijn en Jumbo voor € 2,89
Geen opmerkingen:
Een reactie posten
Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.