22 juli 2018

Pastasalade met mango en feta



Ik heb allerlei recepten voor jullie klaar staan, maar ik zit hier bij dertig graden binnentemperatuur in mijn badpak en met mijn voeten in een teil koud water aan mijn computer, en het is volkomen zinloos om nu te bloggen over zaken die langdurig op een vuur of in een oven moeten staan…. Overmacht! Vandaag kom ik niet verder dan een pastasalade met mango en feta. Okee, er moet voor gekookt worden, maar dat is te overzien. Min of meer…

Ik heb wel vaker over warm weer geblogd. In deze opsomming lees je meer over recepten en niet of weinig koken.

Pastasalade met mango en feta
recept voor 4 personen
bron: Köstlich vegetarisch mei/juni 2018

400 gr pasta naar keuze
1 sjalot, OF een rood uitje, OF desnoods wat lente-uitjes, alles in fijne ringetjes
200 gr kerstomaatjes, gehalveerd
1 rijpe mango, in stukjes
150 gr feta (of eventueel een lekker pittige schapenkaas), in stukjes
3 el appelcider- of wijnazijn
6 el olijfolie
1 tl suiker
zout en peper
een paar handjes rucola

Kook de pasta gaar en spoel daarna met koud water af. Laat goed uitlekken.
Vermeng de azijn met de olie, suiker, zout en peper. Meng pasta, dressing en de rest van de ingredienten, behalve de rucola, door elkaar en laat dit 1 a 2 uur staan om in te trekken.  Schep de rucola erdoor en serveer.



1 opmerking:

  1. Deze smaakt heerlijk hier in Italië Antoinette! Bij gebrek aan mango een verse perzik gebruikt. Dank voor de post!

    BeantwoordenVerwijderen