bron: cltampa
Voor
wie deze saus nog niet kent, ik geef je hieronder één klein recept, maar
daarmee kan je tientallen kanten op. De Spaanse salsa romesco is werkelijk overal
lekker bij! Het mengsel van paprika, knoflook, amandelen, azijn en gerookte
paprikapoeder is gemakkelijk te maken en kan zowel bij vlees en vis worden
gegeten, maar is ook fantastisch bij gegrilde groente. Het wordt van origine
dat ook gegeten met gegrilde, jonge preitjes. Het is voor kinderen alleen
misschien iets te heftig. Niet omdat het heet is, maar wel erg volwassen van
smaak. De azijn en gerookte paprika zorgen ervoor dat mijn kinderen in ieder
geval even wit wegtrekken…
Even
wat ideeën?
1. De saus is bijvoorbeeld lekker in
pasta met geroosterde bloemkool
2. als saus/dressing bij
geroosterde groente
3. bij maiskoekjes of anders deze maiskoekjes
5. als saus op een pizza.
Voor een normale pizza gebruik je krap 100 ml saus. Beleg dat met mozzarella en
Goudse oude kaas, en na het bakken met rucola. Of beleg de
romescopizza met heel dunne rode ui ringen, of champignons, gegrilde groene
asperges in het seizoen… etc
8. bij boerenkoolstamppot!
9. met gebakken bloemkool ‘steak’
10. met geroosterde broccoli op toast
11. een salade met bimi en haricots vert en een saus die erg op romesco lijkt (maar het niet is)
Recept
voor romesco saus
voor 600 ml
voor 600 ml
400
gr geroosterde rode paprika’s (kant-en-klaar uit een pot is prima)
2
kleine tenen knoflook
100
gr amandelen (mag met het bruine schilletje eraan)
2
el olijfolie (of meer naar smaak)
2
el geconcenteerde tomatenpuree (=1 klein blikje van 70 gram)
40
ml sherry- of rodewijnazijn
1
tl gerookte paprikapoeder (beslist gerookt - kijk anders maar eens bij een Turkse winkel)
snuf
chilipoeder
zout
Het
recept is simpel: gewoon alles pureren in een keukenmachine of blender het tot een
dikke saus.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten
Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.