Wat een verrassend recept was dat in de Delicious. Hun
wortelsoep zag er geweldig uit en daagde uit met originele smaken van appel,
gekonfijte gember en die snuf anijszaadpoeder! Heel interessant en heel erg in
mijn straatje waar ik wel houd van wat brutale en opvallende smaken. Het
origineel raadde ook nog aan om knoflookcroutons met verse dragon erbij te
maken, maar ik verwachtte dat ik bij de anijshaters thuis al te ver ging met het
anijszaad (dat ging goed trouwens; je proeft het, maar misschien alleen als je weet
dat het erin zit), dus de dragon durfde ik niet aan. Ik ben dol op de anijsgeur
ervan, maar ja…
En dat nog even iets over de kokosmelk. Ik zeg het vaker,
maar ik had laatst weer een ontzettend vies blik kokosmelk van een goedkoop
merk en heb toen gezworen dat ik voortaan gewoon aan mijn vaste merk trouw
blijf. Van de supermarktmerken blijft dat het 250 ml tetrapakje van GoTan! Kies voor lekker, en niet voor de goedkoopste!
Wortelsoep met een
hint van anijs
recept voor ongeveer 2½ liter soep (voor 4 personen als
hoofdmaaltijd met brood)
gebaseerd op een recept van Delicious
ik gebruik grote theelepels van 5 ml (maatschepjes)
60 g roomboter
250 gr uien, fijngesneden
2 tenen knoflook, fijngesneden
450 gr wortels, geschild en in stukjes
1 liter groente- of kippenbouillon
1 rode paprika, fijngesneden
½ rode peper of een lik sambal oelek
1 grote appel, in blokjes
1½ tl kurkuma (geelwortelpoeder)
1½ tl anijszaadpoeder
½ tl nootmuskaat
2 bolletjes gekonfijte gember, in stukjes + 1 el
gembersiroop uit het potje
400 ml goede kokosmelk (1 blik) of 2 pakjes
van 250 ml van GoTan
Verhit de boter in een soeppan en voeg uien, paprika en
knoflook toe. Bak op niet te hoog vuur 10-15 minuten, totdat de uien goudbruin
kleuren. Blijf goed over de bodem roeren.
Voeg de wortels, bouillon, rode peper of sambal,
appelblokjes, specerijen, gember en gembersiroop toe en laat dit 20 minuten
zachtjes koken.
Pureer de soep heel glad met een blender (waarschijnlijk
in twee keer) of met een staafmixer. Voeg tenslotte de kokosmelk toe en warm het
door. Breng op smaak met zout.
Mulțumesc :)
BeantwoordenVerwijderenHoi, gisteren gemaakt en... Super lekker! Dank je voor de uitgebreide beschrijving. Groetjes, Janine
BeantwoordenVerwijderenIk ga deze ook maar eens maken, ziet er heerlijk uit.
BeantwoordenVerwijderen