Een licht hapje voor de paasdagen nodig? Misschien iets
voor de brunch? Dit is natuurlijk zo gemaakt en bovendien kan je de mayo al van
tevoren maken. Serveer het alleen niet ijskoud, zeker die paprika niet.
Sandwich met geroosterde paprika en hazelnootmayo
Voor 4 boterhammen (of 2 sandwiches)
voor 150 ml hazelnootsaus:
1 teen knoflook
60 gr hazelnoten, geroosterd (even in een droge koekenpan
roosteren)
2 el (30 ml) mayonaise
2 el (30 ml) water
zout naar smaak
verder nodig:
4 sneeën brood
wat rucola
1 a 2 gegrilde paprika’s (uit pot of zelfgemaakt)
De saus kan je simpelweg blenderen in een beker met een
staafmixer of in mini-keukenmachine pureren.
Smeer dan wat van de mayo op een boterham, doe er een gehalveerde
paprika of 2 op (ligt een beetje aan de grootte!) en leg er een plukje rucola
op. Lekker hoor… : )
Bij de borrel, op een toastje, zonder rucola. Wat een verrukkelijke combi!
BeantwoordenVerwijderenDank je, Anna
ik zie het helemaal voor me! goed idee!
BeantwoordenVerwijderen