1 april 2021

Sandwich met geroosterde paprika en hazelnootmayo


Een licht hapje voor de paasdagen nodig? Misschien iets voor de brunch? Dit is natuurlijk zo gemaakt en bovendien kan je de mayo al van tevoren maken. Serveer het alleen niet ijskoud, zeker die paprika  niet.

Sandwich met geroosterde paprika en hazelnootmayo
Voor 4 boterhammen (of 2 sandwiches)

voor 150 ml hazelnootsaus:
1 teen knoflook
60 gr hazelnoten, geroosterd (even in een droge koekenpan roosteren)
2 el (30 ml) mayonaise
2 el (30 ml) water
zout naar smaak

verder nodig:

4 sneeën brood
wat rucola
1 a 2 gegrilde paprika’s (uit pot of zelfgemaakt)

De saus kan je simpelweg blenderen in een beker met een staafmixer of in mini-keukenmachine pureren.
Smeer dan wat van de mayo op een boterham, doe er een gehalveerde paprika of 2 op (ligt een beetje aan de grootte!) en leg er een plukje rucola op. Lekker hoor… : )

 

 

 

2 opmerkingen:

  1. Bij de borrel, op een toastje, zonder rucola. Wat een verrukkelijke combi!
    Dank je, Anna

    BeantwoordenVerwijderen
  2. ik zie het helemaal voor me! goed idee!

    BeantwoordenVerwijderen

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.