Deze
foto is helemaal niet van de laatste winterbarbecue! Ik heb het nog wel
geprobeerd om foto’s te maken, maar stuk voor stuk waren ze niet om aan te zien. Het was
namelijk kerst (ja, ik loop achter met bloggen...) en het huis zat vol. Onze gasten weten natuurlijk wel hoe het
hier in elkaar steekt, maar vonden het toch een beetje raar dat ik eerst foto’s
van hun eten moest maken en het legde een lichte druk op mijn artistieke
gevoel. En dan liggen die bbq-spiezen er toch een beetje ‘totaal niet gestyled’
bij. Sorry. U moet het er even mee doen. Maar een winterbarbecue kan ik van
harte aanbevelen. Zorg wel voor goed licht bij de barbecue, want vorig jaar
stond ik met een zaklamp in mijn ene hand en een tang in de andere han de
spiezen om te draaien. Dat komt de grill-kwaliteit niet ten goede… Het verschil
tussen gaar en verkoold was weer pijnlijk duidelijk.
Wat
aten wij wel deze Tweede Kerstdag bij de barbecue?
Buccaneer Pork –
varkenshaas met specerijen, rum en verse ananas
Breng 150 ml water aan de kook en voeg hieraan toe: 1
afgestreken el zout, 1 flinke el bruine suiker (35 gr), en 2 tl specerijenmix
van kaneel, piment, iets kruidnagelpoeder, gemberpoeder, zwarte peper,
korianderpoeder, foelie (oftewel een snufje van alles). Roer tot de suiker is
opgelost en laat dan afkoelen. Voeg hier verder aan toe: 1 laurierblad, 4
gehalveerde tenen knoflook, 125 ml rum en 700 gr varkenshaas in blokjes. Laat
dit een nacht marineren.
Rijg het aan spiezen, samen met blokjes verse ananas,
voor op de barbecue.
Lekker met zoete chilisaus.
Bbq-spiezen met
kalkoen (of kip), gedroogde pruimen en spek
Snijd
kalkoen- of kipfilet in blokjes en marineer dit een nacht of dag in een mengsel
van gelijke delen hoisinsaus en olie: wrijf er het vlees mee in; het hoeft er
niet in te baden.
Rijg
het daarna aan een spies met dikke, gedroogde pruimen, die zijn omwikkeld met een
plakje ontbijtspek.
Souvlaki
Snijd
700 gram varkenshaas in blokjes. Marineer dit in een mengsel van 1 geraspte ui,
3 tenen gesnipperde knoflook, 60 ml olijfolie, iets zout en
ruimschoots (gedroogde) oregano. Rijg het daarna aan spiezen voor de barbecue.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten
Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.