Een
simpel recept met net even iets extra’s. Eet ze bij een romige pasta, of gewoon
in plaats van een gewone gehaktbal.
Omdat
er maar weinig ingrediƫnten zijn moet de zalm gewoon goed zijn. Haal liever een
vers stuk bij een goede visboer, dan diepvriesfilets die soms vervelend tranig
kunnen zijn.
Italiaanse
zalmballetjes met parmaham en parmezaan
500
gr zalmfilet
50
gr parmaham, fijngehakt
50
gr parmezaanse kaas, geraspt
een
beetje verse basilicum, fijngehakt
zout
en peper
1
ei
1
volle tl maizena
Vermaal
de zalm in een keukenmachine tot een soort ‘zalmgehakt”. Het mag behoorlijk
fijn zijn. Meng dit met de rest van de ingrediƫnten en vorm er kleine balletjes
van. Het zal een vrij week gehakt zijn. Leg ze het liefste nog even koud weg in
de koelkast om op te stijven. Bak ze daarna in de koekenpan in wat olie gaar en
bruin.
Oordeel
van het smaakpanel: alle drie de kinderen zijn gek op vis, wat me soms wel eens verwonderd...
Een goed stuk zalm halen en dat vervolgens vermalen tot gehakt vind ik zonde, persoonlijk...
BeantwoordenVerwijderenEr zit natuurlijk nog wel een en ander tussen een stuk zalm van de visboer en de goedkoopste van de Lidl. Overigens is zalm bepaald niet meer exclusief, dus echt duur wordt het toch niet snel, lijkt mij.
BeantwoordenVerwijderenWaarom zou dat zonde zijn? Ik zou alleen de neiging hebben het rauw op te eten ;) Als "tartare".
BeantwoordenVerwijderenLeuk om eens te proberen, dit!
Ik vind het ook niet zonde. Er vanuit gaande dat je slechte zalm al niet eens koopt, dan zou je je zalm alleen maar gepocheerd of gebakken moeten eten? Ik vond het een aardig en simpel recept, en weer eens wat anders. Je zou er trouwens ook goed hamburgertjes van kunnen maken. Wit broodje erbij, likje mayo.... hm...
BeantwoordenVerwijderen