Wat? U vind een passata in de ingrediƫntenlijst niet authentiek Indonesisch klinken? Nou ja, daar zou u wel eens gelijk in kunnen hebben. Ik
kan ook niet garanderen dat deze
smoor authentiek is. De puriteinse kok schrapt dat maar door en koopt een
stel verse tomaten. Voor de rest die graag snel iets lekkers op tafel zet: het
is een uitstekend sudderhapje, dat het goed doet bij de nasi.
Ajam smoor met tomaat
recept
voor 3 a 4 personen
bron:
Eerst Koken
olie
om te bakken
1
flinke ui, gesnipperd
800
gr kipfilet, in blokjes
2
tenen knoflook, gesnipperd
250
gr gezeefde tomaten (passata)
1
blokje kippenbouillon
150
ml water
100
ml ketjap manis van een fatsoenlijk merk (bv A-brand Ketjap Kentel (ABC) of Ketjap Medja Kaki Tiga
sambal oelek naar smaak of draagkracht van de kinderen
sambal oelek naar smaak of draagkracht van de kinderen
1
tl gemberpoeder of een stukje van zo’n 3 cm verse gember (en dan gesnipperd)
Fruit
de ui in wat olie glazig. Voeg de kip toe en bak het tot het kleur krijgt. Voeg
dan de rest van de ingrediƫnten toe (de knoflook ook nu pas toevoegen en niet
eerder, want dan verbrandt het alleen maar). Laat het nu zonder deksel
minimaal 30 minuten op het laagste vuur sudderen, zodat het wat indikt. Na 30
minuten kan je het al eten, maar wanneer je het nog eens 20 minuten laat staan,
is de saus nog dikker.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten
Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.