4 september 2014

Taco’s met mango-avocadosalsa en halloumi


Mijn lievelingseten? Iets met brood. Doe mij maar een knapperig broodje met hummus en gegrilde groenten en ik denk dat je al heel aardig in de buurt komt. Aardappelsalade mag ook. Als er maar brood omheen zit. Maar dan dit: een krakende taco gevuld met een salsa die pittig, zoet en zuur tegelijkertijd is, met daarbij zoute stukjes gebakken halloumi. Nou jongens…  dat MOET vaker op tafel komen.

De kinderen aten ook taco’s, maar dan met de gewone gehaktvulling en hete tacosaus. Voor twee personen heb je dan wel flink wat salsa, maar dat kan geen probleem zijn:

Taco’s met mango-avocadosalsa en halloumi
recept voor twee personen

een pak taco’s (6 of 12 stuks)
250 gram halloumi
olie om te bakken
de salsa (recept hieronder)

Verwarm de taco’s in de oven volgens de aanwijzingen op de verpakking. Snijd de halloumi in niet al te dunne stukjes en bak ze in een koekenpan bruin, in enkele minuten per kant, in wat olie.
Vul de taco’s met een paar stukjes halloumi en een schep salsa. Goed boven je bord houden en vooral niet te netjes eten, want dat lukt toch niet.


Nodig voor de salsa:
1 kleine, rijpe avocado (ongeveer 100-150 gram schoongemaakte avocado), in heel kleine blokjes
1 kleine mango (of ongeveer 200 gram schoongemaakte mango), in heel kleine blokjes
1 klein rood uitje, zeer fijn gesnipperd
1 kleine tomaat, in heel kleine blokjes
2 el gehakte verse koriander
sap van ½ kleine citroen, of 1 limoen
een stukje rode peper, gesnipperd, maar een theelepel sambal oelek volstaat ook prima
zout naar smaak
Wanneer alles voor de salsa in mooie kleine blokjes is gesneden, hoef je het alleen maar om te scheppen en het is klaar. Maak het niet te lang van tevoren, omdat de avocado bruin kan kleuren. Dek het in ieder geval af en bewaar het op kamertemperatuur.


8 opmerkingen:

  1. Vandaag dit recept gemaakt. Zelfs zonder halloumi (toko dicht vanwege vakantie) was het heerlijk. Dit komt zeker vaker op tafel!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Leuk! Probeer echt die halloumi ook nog eens!

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Leuk! Probeer echt die halloumi ook nog eens!

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Vandaag nog een keer gemaakt, nu met halloumi. Wauw... Wat een lekkere combinatie van smaken. Had nog nooit halloumi gegeten, maar ga eens kijken bij je andere recepten met dit kaasje.

    BeantwoordenVerwijderen
  5. haha, ja, halloumi is hier ook erg gewild. Ik heb laatst nog een test met verschillende merken geplaatst trouwens.

    BeantwoordenVerwijderen
  6. waar kan je die halloumi kopen, gewoon bij de AH?..
    Ik wil dit een keertje proberen..gr. Monique

    BeantwoordenVerwijderen
  7. Ja hoor, tegenwoordig koop je het ook in de supermarkt. De AH verkoopt het van het merk Dodoni. Die is erg goed.

    BeantwoordenVerwijderen
  8. En kijk anders hier nog eens: http://eerstkoken.blogspot.nl/2016/08/beste-halloumi-kaas-hellim-test.html?m=1

    BeantwoordenVerwijderen

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.