Mijn
lievelingseten? Iets met brood. Doe mij maar een knapperig broodje met hummus en
gegrilde groenten en ik denk dat je al heel aardig in de buurt komt.
Aardappelsalade mag ook. Als er maar brood omheen zit. Maar dan dit: een krakende
taco gevuld met een salsa die pittig, zoet en zuur tegelijkertijd is, met
daarbij zoute stukjes gebakken halloumi. Nou jongens… dat MOET vaker op tafel komen.
De
kinderen aten ook taco’s, maar dan met de gewone gehaktvulling en hete tacosaus.
Voor twee personen heb je dan wel flink wat salsa, maar dat kan geen probleem
zijn:
Taco’s met mango-avocadosalsa
en halloumi
recept voor twee personen
een
pak taco’s (6 of 12 stuks)
250
gram halloumi
olie
om te bakken
de
salsa (recept hieronder)
Verwarm
de taco’s in de oven volgens de aanwijzingen op de verpakking. Snijd de
halloumi in niet al te dunne stukjes en bak ze in een koekenpan bruin, in enkele
minuten per kant, in wat olie.
Vul
de taco’s met een paar stukjes halloumi en een schep salsa. Goed boven je bord
houden en vooral niet te netjes eten, want dat lukt toch niet.
Nodig voor
de salsa:
1 kleine,
rijpe avocado (ongeveer 100-150 gram schoongemaakte avocado), in heel kleine
blokjes
1 kleine
mango (of ongeveer 200 gram schoongemaakte mango), in heel kleine blokjes
1 klein rood
uitje, zeer fijn gesnipperd
1 kleine
tomaat, in heel kleine blokjes
2 el gehakte
verse koriander
sap van ½
kleine citroen, of 1 limoen
een stukje
rode peper, gesnipperd, maar een theelepel sambal oelek volstaat ook prima
zout naar
smaak
Wanneer alles voor de salsa in mooie kleine blokjes is
gesneden, hoef je het alleen maar om te scheppen en het is klaar. Maak het niet
te lang van tevoren, omdat de avocado bruin kan kleuren. Dek het in ieder geval
af en bewaar het op kamertemperatuur.
Vandaag dit recept gemaakt. Zelfs zonder halloumi (toko dicht vanwege vakantie) was het heerlijk. Dit komt zeker vaker op tafel!
BeantwoordenVerwijderenLeuk! Probeer echt die halloumi ook nog eens!
BeantwoordenVerwijderenLeuk! Probeer echt die halloumi ook nog eens!
BeantwoordenVerwijderenVandaag nog een keer gemaakt, nu met halloumi. Wauw... Wat een lekkere combinatie van smaken. Had nog nooit halloumi gegeten, maar ga eens kijken bij je andere recepten met dit kaasje.
BeantwoordenVerwijderenhaha, ja, halloumi is hier ook erg gewild. Ik heb laatst nog een test met verschillende merken geplaatst trouwens.
BeantwoordenVerwijderenwaar kan je die halloumi kopen, gewoon bij de AH?..
BeantwoordenVerwijderenIk wil dit een keertje proberen..gr. Monique
Ja hoor, tegenwoordig koop je het ook in de supermarkt. De AH verkoopt het van het merk Dodoni. Die is erg goed.
BeantwoordenVerwijderenEn kijk anders hier nog eens: http://eerstkoken.blogspot.nl/2016/08/beste-halloumi-kaas-hellim-test.html?m=1
BeantwoordenVerwijderen