Wat moet je eten vanavond met dat warme weer? Maar weer barbecue? Of een broodje? En dan morgen weer hetzelfde? Vooral als de hitte lang aanhoudt, kan simpel en snel je nog wel eens tegen gaan staan. Er moet toch ook weer eens iets normaals op tafel komen… Maar dan niet te zwaar, snel klaar en desnoods zonder hulp van oven of fornuis. Ik heb drie opties voor je:
Optie 1: Ik zou wel even in de keuken kunnen staan, maar niet
langer dan 15 minuten:
Maak quesadillas voor de kinderen en voor jezelf quesadillas met feta en koriander. Erbij een zomerse sla of rauwkost.
Deze is iets vullender met bonen en kaas. Tja, je moet toch wat eten...
Deze is iets vullender met bonen en kaas. Tja, je moet toch wat eten...
Taco’s met een zomerse halloumi- en salsavulling. Voor de kinderen bak ik de
klassieke gehaktvulling erbij. Een pittige bonensalsa zou ook nog kunnen.
Maak zelf een pizza, maar dan wel snel. Het pizzadeeg van
het merk Tante Fanny dat ik laatst testte is beslist aan te raden. Minimale
moeite, veel plezier. Je kunt ook pizza’s
maken met naanbroden.
Kedgeree met dille en gerookte kip. Wanneer je de rijst ’s
morgens kookt, is het in elkaar zetten ’s avonds een fluitje van een cent.
Hamburger van de barbecue? Okee, maar dan gewoon zelf gemaakt van 100% rundvlees. Of anders een kipburger met mango-kerriesaus.
Pasta alla Trapanese (tomaten- met amandelpesto) is zomerpasta bij uitstek!
Tomatentaartje met geitenkaas – bladerdeeg, geitenkaas en
tomaatplakjes. Doe er nog wat sla naast.
Of anders deze: een laagje mosterd onder tomaatplakjes is
verrassend lekker!
Sloppy Joes zijn broodjes met een slobberig lekkere
gehaktvulling. Knoeien mag, want je zit toch in de tuin…
Pasta gorgonzola is snel klaar en bijna iedereen lust het
Wat meer voorbereiding, maar mooi genoeg om aan visite te
geven: salade nicoise, lekker met stokbrood erbij
of een pastasalade met mango en feta?
Optie 2: Ik kan best in de keuken staan, maar er is geen
sprake van dat ik naast iets ga staan met een hogere temperatuur dan 20 graden
U bent duidelijk overgeleverd aan salades. Daar staan er
genoeg van in de receptenindex.
Is het al te warm om nog zelf te zoeken? Ik heb wat
suggesties:
Pollo tonnato met brood en een salade
Aardappelsalades vullen wat meer dan een blaadje sla,
maar er moeten natuurlijk wel aardappels worden gekookt. Doe dat nou ’s morgens
als je nog enige fut hebt en het nog net trekt. Duitse en Franse aardappelsalade
worden gemaakt met azijn en bouillon, Zweedse salade maak je met room en er is
ook nog huzarensalade, welke je kunt uitbouwen met augurk, rolletjes ham, etc
Paprika en tomatensalade met fetamousse – toegegeven, die
tomaten en paprika moeten in de oven, maar dat kan je ruim van tevoren doen.
Aardbeien- en komkommersalade - misschien lusten de kinderen dat ook wel
Optie 3: het kan me allemaal niets meer schelen. Who needs
food anyway?
Okee, doe maar bruschetta (eventueel) en veel koude, witte wijn
Voor pizza moet dan de oven weer aan en dat wil ik nu even niet.
BeantwoordenVerwijderenIk eet graag warm op warme dagen en heb het er dan ook voorover om gewoon in de keuken te staan.
Vanmiddag heb ik als lunch zelfgemaakte tomatensoep gegeten, was heerlijk.
Dank weer voor wat inspiratie op deze warme dagen! Zeker bruikbaar en makkelijk zo bij elkaar.
BeantwoordenVerwijderenGroet Herma
Bedankt voor je suggesties!
BeantwoordenVerwijderenKeuken en woonkamer zijn bij mij één, en met ramen op het oosten, zuiden én westen loopt de temperatuur snel op. De oven is taboe (dus helaas geen pizza), het is hier saladetijd. Maar ik heb nieuwe aardappeltjes en verse dille, dus als ik het trek om éven een pan op het fornuis te hebben, dan eten we vanavond een (variant van de) Zweedse aardappelsalade. Het handje peultjes dat ik vanochtend plukte mag dan ook nog wel een minuutje of twee in de pan. Zal er vast lekker bij smaken.
Sterkte in de hitte,
Lia
Nou dames, ik sta hier in bikini bij de oven om knoflook te poffen voor mijn nieuwe favoriete pizza :S Op het fornuis staat een grote pan met zwarte bessen te koken,want die waren NU rijp en klaar om te plukken... Over tien minuten vertrek ik met een glas koude wijn naar de tuin!
BeantwoordenVerwijderenDat laatste lijkt me het beste deel. Skål! Overigens: dille in de aardappelsalade is een absolute tip. En wat is er nou Zweedser dan aardappeltjes en dille?
BeantwoordenVerwijderenLia
Zeer Zweeds inderdaad en ook lekker... ik bewaar tegenwoordig trouwens verse dille kant en klaar gehakt in de vriezer. Dat werkt uitstekend.
BeantwoordenVerwijderenZeer Zweeds inderdaad en ook lekker... ik bewaar tegenwoordig trouwens verse dille kant en klaar gehakt in de vriezer. Dat werkt uitstekend.
BeantwoordenVerwijderenGoeie tip, dankjewel! Ik zal binnenkort nog eens een flinke bos halen bij een kwekerij hier in de buurt.
BeantwoordenVerwijderenLia