2 september 2020

Gebakken zalm met romige komkommer-dillesalade



Deze zalm was heerlijk zomers. Die zomer lijkt nu voorbij te zijn, maar voor een lichte maaltijd kan je hier nog gemakkelijk naar uitwijken. Je hebt een goede combinatie te pakken met gebakken aardappels.

Gebakken zalm met romige komkommer-dillesalade
recept voor 4 personen

4 grote zalmfilets
olijfolie
zout en peper naar smaak

voor de salade:
1 flinke komkommer (400 gr)
1 kleine rode ui, in smalle ringen
1/2 tl zout
150 gr zure room
75 gr mayonaise
2 el witte wijnazijn
handvol gehakte verse dille
1 teen knoflook, gesnipperd
zwarte peper naar smaak
 
Snijd de komkommer in de lengte doormidden en schraap er met een theelepel de zaadlijsten uit.
Snijd hem daarna in dunne plakjes. Doe deze samen met de uienringen in een vergiet, bestrooi met het zout en laat het 30 minuten staan om uit te lekken.

Maak de dressing: meng de room, mayonaise, azijn, dille en knoflook. Breng op smaak met peper. 
Dep de komkommer droog en meng de plakjes door de dressing. Koud bewaren tot alles klaar is.

De zalm bakte ik in de oven: verhit de oven op 200 graden (180 graden hetelucht). Leg bakpapier op een bakplaat en daarop de zalm. Bestrijk elk stuk zalm met wat olie en bestrooi met zout en peper. Bak de zalm 10 tot 15 minuten, afhankelijk van de dikte. Serveren met de salade.




Geen opmerkingen: