21 september 2020

Rijstkoekjes


Dit is een erg simpel recept, maar de kinderen waren er zo mee in hun nopjes, dat ik het hier maar even noem. Dit zijn koekjes gemaakt van rijst. Wij eten ze als bijgerecht, bijvoorbeeld met gebakken ei en een saus van gele paprika's (foto boven), of met sperziebonen in kerriesaus (foto onder en volgens deze link, hoewel ik er nu geen bloemkool in had gedaan.) Een andere keer maakte ik er champignonsaus bij (ook foto onder). Kortom, zo veelzijdig als de aardappel, maar weer eens wat anders.




Rijstkoekjes
recept voor 2 grote en 2 a 3 kleine mensen

700 gr gare, afgekoelde rijst (van 300 gr ongekookte (zilvervlies)rijst)
6 grote eieren (L) of 7 middelgrote (M)
100 gr geraspte, pittige kaas
likje sambal oelek of iets anders heets, naar smaak
zout naar smaak
olie om te bakken

Simpel: je mengt alles door elkaar en je bakt er koekjes van in de koekenpan in wat olie. Een opgehoopte eetlepel is prima en dit druk je iets plat. Bak ze mooi bruin en houd ze warm in een lauwe oven (van 80 graden) tot de rest ook klaar is. Schep de rijst steeds even door in de kom zodat het ei niet naar de bodem zakt.

nb. in de zomer zijn ze ook prima koud te eten!



Geen opmerkingen: