Ik ben mijn weg door Jamie Oliver’s boek VEG aan het werken
en dat bevalt best goed. Na het pastarecept van de vorige keer blijf ik even in
het hoofdstuk Pasta. Dit recept is ook simpel en het lijkt wel wat op de paprikasaus
die ik zelf ooit maakte, maar de gele kleur zet je tijdens het eten op het verkeerde
been. Je verwacht toch een andere smaak als het geel is. De pistachenootjes tillen het ondertussen net even op een wat hoger niveau. Maak er alleen wel een
salade ofzo bij, want anders is het te weinig. De saus heeft natuurlijk maar
weinig om het lijf en geeft te weinig vulling en te kleine bordjes pasta.
Pasta met gele paprika en
pistachenootjes
Recept voor 2 grote en 2 a 3 kleine mensen, maar maak er een
(vullende) salade bij
1 el olijfolie
2 el witte wijnazijn
1 middelgrote ui, gesnipperd
2 tenen knoflook, in plakjes
300 gr gele (punt)paprika, schoongemaakt, in reepjes
zout naar smaak
50 gr geraspte Parmezaanse kaas of een andere
(vegetarische) kaas
verder nodig:
25 gr gepelde pistachenootjes
400 gr pasta naar keuze
extra kaas voor erbij
en ook:
een koeken- of hapjespan met deksel (desnoods kan het ook
wel met een gewone kookpan)
Verhit een koeken- of hapjespan en doe hierin de ui, knoflook, azijn
en olie. Warm dit door, voeg de paprikastukjes eraan toe en leg een deksel op
de pan. Laat dit tien minuten rustig stoven, tot de paprika zacht is. Doe het
dan in een kom, voeg de Parmezaan toe en pureer de groente met een staafmixer
tot een gladde saus. Breng op smaak met zout.
Ondertussen de pasta gaar koken. Ook de pistachenootjes
in een vijzel fijnstampen, of eventueel gewoon fijnhakken, maar dan krijg je
het waarschijnlijk niet zo fijn.
Giet de pasta af en doe de saus erbij. Serveren met de
pistachenootjes en extra kaas.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten