Zo blog je over zomerse salades en liflafjes, en zo is het al weer tijd voor soep en andere verwarmende zaken. Terwijl ik dit schrijf slaat de regen tegen de ramen en spelen de kinderen al weer een uur lang vredig met de Lego (en dan vooral de nieuwe Plus-Lego-supermarktjes die je nu kunt sparen. Nog nooit was een gratis speeltje zo gewild). Wat een pittoresk herfsttafereel. Voor zolang als het duurt natuurlijk. Wat hier meestal niet zo heel lang is. Maar misschien heeft u wel twintig minuten over voor deze soep, want langer hoeft het niet te duren om dit op tafel te zetten. Gerekend vanaf ui tot blender. En waarschijnlijk heeft u ook wel alles hiervoor in de kast staan. Of het zou wel moeten eigenlijk. Dit is wel basis-inventaris, hoor. :)
Snelle
tomaten-kerriesoep
recept voor ruim 1,2 liter soep
bron: een oude Foodies magazine
scheut (olijf)olie
1 middelgrote ui, gesnipperd
1 tot 3 afgestreken el kerriepoeder (afhankelijk van smaak, hoe heet het kerriemengsel is, en de aanwezigheid van kinderen - even proeven dus!)
1 afgestreken el mild paprikapoeder
mini-blikje geconcentreerde tomatenpuree (70 gr)
500 ml passata (gezeefde tomaten)
600 ml groente- of tuinkruidenbouillon (van 1 bouillonblokje
voor 500 ml)
snuf suiker naar smaak
zout en peper
Fruit de uisnippers op laag vuur in de olie tot ze gaar
zijn en beginnen te kleuren. Voeg dan het kerrie- en paprikapoeder toe. Schep
dit even door en voeg daarna ook de tomatenpuree toe. Bak de puree even een minuut
mee: dit maakt hem minder zuur. Voeg ook de andere ingredienten toe en laat
alles enkele minuten pruttelen. Pureer de soep vervolgens met een staafmixer of
blender.
De vorige keer aten wij deze soep met Surinaamse bara’s,
die ik bakte in de koekenpan om nog een beetje controle te houden op de
hoeveelheid olie, maar eigenlijk moeten die dingen natuurlijk gewoon in de
frituur… Een Duits kaiserbroodje of Frans (zuurdesem) stokbrood is natuurlijk
ook goed. Goh, wat zijn we weer lekker internationaal bezig.
Klinkt geweldig voor tussen de middag op een koude(re) dag!
BeantwoordenVerwijderenGisteren gemaakt, was heerlijk!
BeantwoordenVerwijderenLeuk om te horen, Brenda!
BeantwoordenVerwijderen