Oh please, kon
er alsjeblieft iets bruikbaars staan in het boekje ‘Culinaire Compositities in Macaroni
en Spaghetti’?? Alleen al vanwege de titel hoopte ik vurig dat ik erover kon
bloggen. Het boekje werd uitgegeven door het Bureau Voorlichting Macaroni en
Spaghetti – er zal ooit wel een tijd zijn geweest dat voorlichting nodig was,
maar wanneer was dat? Eind jaren 60? Jaren 70, aan de foto’s te zien? Maar
helaas, er stond echt niets zinnigs in dit boekje. Hier zouden jullie niet blij
van worden. Kijk maar:
macaroni met lamsgehakt en uitjes in madeirasaus
macaroni met zwezerik en een champignon-druivensaus
macaroni met kip in rozijnen-wijnsaus
Dan maar een hedendaags pasta-recept. Deze pasta hieronder is snel,
makkelijk, en heeft soepele smaken met een beetje pit. Dat lusten de kinderen
vast ook wel. En als ze de blauwe kaas toch niet trekken, kan je nog uitwijken
naar brie of camembert. Meneer vroeg in ieder geval of dit vaker op tafel
kon komen.
Pasta met romige
courgette en blauwe kaas
recept voor 3 personen, of 2 grote en 2 a 3 kleine mensen
scheut olijfolie
1 grote courgette (500 gr), grof geraspt
½ tl rode chilivlokjes
2 tenen knoflook, gesnipperd
1 el verse tijmblaadjes of een ruime theelepel gedroogd
125 ml crème fraiche light
60 gr blauwe kaas naar keuze (Dana Blu werkt hier goed)
350 gr pasta
zout en peper
geraspte parmezaan voor het serveren, en eventueel extra
blauwe kaas
Breng een pan met gezouten water aan de kook voor de
pasta.
Verhit de olie in een hapjespan. Voeg de courgette,
chilipeper, knoflook en tijm toe en fruit dit kort. Het zal niet lang nodig
hebben en de courgette moet trouwens ook niet te gaar worden. Ondertussen de
pasta gaar koken. De pasta en de saus hebben ongeveer even lang nodig.
Voeg de crème fraiche en de kaas toe aan de gare
courgette, roer het tot een saus en breng het op smaak met zout en peper. Voeg
de pasta toe en serveer met extra blauwe kaas en parmezaan.
Erg lekker. Heb het wat aangepast, had minder creme fraiche (restje) en meer blauwe kaas. Ook nog wat spekjes over van de Tarte Flambee een dag eerder. Nooit eerder courgette geraspt, prima. Opmerking echtgenoot: zat er courgette in?? Ga ik vaker maken.
BeantwoordenVerwijderenGroet Herma
leuk, Herma! Bij mij is dit momenteel ook het recept om de courgettes uit de tuin op te maken.
BeantwoordenVerwijderenik gebruik altijd een julienne snijder om van de 'harde'delen van de courgette pasta / spaghetti slierten te maken. de zachte kern staafmixer ik met de blauwe kaas en ik gebruik 8% roomkaas ipv creme fraiche. Saus maken, goed heet laten worden en over de rauwe courgete gieten.. meteen opdienen... voor de diehards die echt niet zonder kunnen, stukje kipfilet er bij...
BeantwoordenVerwijderenGlutenvrij op deze manier en errug lekker volgens huisgenoten en gasten..
Bedankt voor het idee Quirien!
BeantwoordenVerwijderenHeb het net gemaakt en opgegeten: verrukkelijk en lekker makkelijk en snel. Aanradertje voor iedereen die een snelle en lekkere pasta op tafel wil toveren.
BeantwoordenVerwijderenLeuk om te horen, dank je!
BeantwoordenVerwijderenerg lekker. Is nu een van mijn favoriete recepten, lekker en snel klaar!
BeantwoordenVerwijderen