Die soep maak je zelf, maar dat bapaobroodje vandaag even
niet op dit blog. Die haal je maar bij de supermarkt. AH heeft tegenwoordig ook
vegetarische bapaobroodjes te koop. Ze zijn gevuld met een soort falafel (gekruide
kikkererwtenpuree uit het Midden-Oosten). Dat is nogal een fusion-gevalletje
met de Chinese soep, maar ach, de soep zelf is waarschijnlijk ook meer een Nederlandse
vinding (die appelmoes!) dan een Aziatische. Dus wat maakt het uit…
De soep zou vegetarisch kunnen worden gemaakt, maar de kippenbouillon
is een belangrijke smaakmaker, dus ik heb het zelf niet vervangen met een
groentebouillon. De gember en appelmoes zorgen ondertussen voor die typische smaak. De appelmoes lijkt raar, maar het werkt uitstekend.
Chinese tomatensoep
recept voor 4 personen
olie om te bakken
1 ui, gesnipperd
2 tenen knoflook, gesnipperd
1 klein blikje geconcentreerde tomatenpuree (70 gr)
2 cm verse gember, gesnipperd
1100 ml kippenbouillon (van 2 bouillonblokjes)
100 gr appelmoes, gezoet (ik gebruikte zo’n klein cupje
appelmoes)
1 blik tomaatstukjes (400 gr)
100 gr mie-nestjes
3 eieren (L)
2 afgestreken el maizena
1 handje tauge
2 a 3 lente-uitjes, in ringetjes
zout en peper
Verhit wat olie in een grote kookpan en fruit de
uisnippers tien minuten lang op laag vuur zonder het echt bruin te laten
worden. Voeg dan de knoflook, tomatenpuree en gember toe. Laat dit kort bakken. Voeg daarna ook de bouillon, appelmoes en
tomaatstukjes toe. Breng het aan de kook en laat het 8 minuten pruttelen.
Pureer de soep nu eerst met een staafmixer of blender.
Breng daarna weer aan de kook en breek de mie boven de pan. Laat de mie in nog
eens 8 minuten gaar worden.
Ondertussen de eieren klutsen en met een beetje olie er een
omeletje van bakken. Snijd de omelet op een snijplank in reepjes. Zet ze apart
met de tauge en ringetjes lente-ui.
Roer de maizena los met een scheutje koud water, voeg het
toe aan de soep en laat de soep al roerend binden.
Breng de soep op smaak met zout, peper en, alleen wanneer
u gewend bent aan cup-a-soup, ook met een snuf suiker. Wat mij betreft is de
suiker in de appelmoes voldoende, tenzij dat suikervrije moes was! In dat geval
mag er nog een beetje bij.
Serveren met de tauge, lente-ui en omeletreepjes. En
natuurlijk met een bapaobroodje!
Geen opmerkingen:
Een reactie posten
Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.