Wat doen die AH moestuintjes het toch goed! De twee
courgettezaadjes blijven maar courgettes produceren onder hun tientallen
parasolletjes van groen blad. En ik probeer er van alles mee te maken. Vaak de
pasta met blauwe kaas, en af en toe iets dat het bloglicht niet hoeft te zien.
Maar de salade hieronder mag best even worden genoemd. In al zijn eenvoud is
het toch een waardig en zomers bijgerecht:
Courgettesalade met knoflook, munt en feta
500 gr courgette, het liefst dunne exemplaren met weinig
zaadlijsten
1 el zout
6 blaadjes verse munt, fijn gesnipperd (of meer naar smaak)
1 teen knoflook, heel fijn gesnipperd
1 el witte wijnazijn
2 el olijfolie
zout en peper naar smaak
handje verkruimelde feta (50 gr)
Snijd de courgette met een kaasschaaf in de lengte in dunne
plakken. Doe de plakjes in een vergiet en schud ze om met de eetlepel zout.
Laat dit in ieder geval 10 minuten staan zodat het water uit de courgette wordt
getrokken. Spoel de courgette daarna kort af, laat het goed uitlekken en doe
het in een kom. Meng de courgette met de rest van de ingrediƫnten, waarbij de kaas
er aan het einde boven wordt verkruimeld.
Nb. Wanneer je de salade lang laat staan zal er vast door
het zout nog meer water uitkomen. Gewoon eruit scheppen… het is niet anders.
Maar het is de volgende dag nog steeds prima te eten, hoor.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten
Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.