Oh ja, er zaten mosterdzaadjes in de soep. De kinderen
schrokken zich rot. Dit ging dus niet gebeuren, he? Wist ik dan niet dat ze
niet van pitjes hielden? Sterker nog, dat ze beslist ernstig allergisch waren
voor pitjes, van welke soort dan ook? Kijk, begon haar keel al niet wat op te
zwellen? Vandaar dat ik u kan melden dat de soep de volgende dag als lunch ook
nog erg lekker is. Ik heb vrij snel toegegeven. Sommige nederlagen moet je
erkennen. Pitjes… Daar kan je als moeder niet tegenop...
Mosterdsoep met
prei
recept voor 4 personen
scheutje olie om te bakken
1 ui, gesnipperd
500 gr prei, schoongemaakt ongeveer 350 gram, in halve
ringen
2 teentjes knoflook, gesnipperd
400 gr geschilde, kruimige aardappels, in stukken
1 liter kippen- of groentebouillon (hoeft niet vegetarisch?
Kippenbouillon heeft hier de voorkeur)
3 a 4 eetlepels grove mosterd
250 ml (light) kookroom
peper
Verhit de olie in een grote kookpan. Fruit de ui 5
minuten en voeg daarna de prei toe. Bak deze ook nog 5 minuten. In de laatste
minuut doe je de knoflook erbij.
Voeg dan ook de aardappels en bouillon toe en breng het aan
de kook. Laat het op laag vuur koken tot de aardappel gaar is.
Pureer de soep met een staafmixer of blender helemaal glad. Voeg
de grove mosterd (eerst 3 lepels in geval van erg scherpe mosterd!), kookroom
en een beetje peper toe. Verhit de soep weer en serveer.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten
Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.