Bij het lezen van een vegetarische hamburgertest op een
ander blog besloot ik om het nog eens te proberen bij de Lidl. En jazeker, het
klopt – de vega hamburger is inderdaad bijzonder goed! Ik heb hem nu al regelmatig
gehaald. Met de rest van die test was ik het trouwens ook roerend eens.
Ik maakte onlangs twee nieuwe hamburgers, welke eigenlijk
haast geen recepten zijn. Ik ga ze gewoon omschrijven en dan zoeken jullie het
verder zelf maar uit hoor. Ze bevielen hier wel erg goed:
Hamburger met
champignons, ketjap en gruyere:
Snijd een grote bak champignons in plakjes en bak deze
bruin in wat olie (niet alleen gaar dus, maar zet even door en bak ze
daadwerkelijk bruin. Daar moet wel eerst het water voor verdampen, daarna zal
het gaan bakken). Doe er tenslotte een klein scheutje ketjap manis bij en roer dat
erdoor. Laat er wat plakjes gruyere op smelten. Serveer de champignons op een broodje
met hamburger.
Hamburger met
stilton en gefrituurde uitjes:
Deze is nog simpeler, maar erg lekker. Op de bodem van
een broodje doe je wat mayonaise (of dikke yoghurt), daarop een hamburger en
daarop wat stilton (of een andere blauwe kaas). Tenslotte top je het af met een
eetlepel kant-en-klaar gefrituurde uitjes (van die dingen die je normaal bij je
nasi eet).
Geen opmerkingen:
Een reactie posten
Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.