Voor een borrel maakte ik een heel zomers bordje van
aardbei met brie en een munt-amandelsuiker. Daarbij kwamen wat kant-en-klare
zaken, want gemak dient de mens. Op de foto ziet u verder nog blokjes kaas
waarin Leffe bier zit verwerkt (Pavé à La Leffe), ieniemienie tomaatjes die
heel zoet waren en zo groot als een 20 cent muntje, de inmiddels bekende Heks’nkaas,
en erg lekkere kaascrackers van Roka.
Brie met aardbei en munt-amandelsuiker
Bron: Castello cheese
een bakje aardbeien, in plakjes
150 gr brie, camembert of soortgelijke kaas, in hapklare stukjes
Voor de muntsuiker:
een ruime hand verse munt
50 gr amandelen
4 el suiker
eventueel voor de versiering nog wat hele amandelen en
kleine muntblaadjes
Voor de suiker vermaal je de amandelen met de munt en
suiker. Ik gebruikte een keukenmachine, maar met een fatsoenlijke staafmixer
lukt het vast ook en wie geen apparaten heeft gebruikt een vijzel. Eventueel
voeg je de munt toe terwijl je maalt, zodat je goed kunt bepalen hoeveel munt
voldoende is. Als je teveel toevoegt wordt het mengsel te vochtig en het hoort
nog wat korrelig te zijn.
Serveer de brie en aardbei samen op een bord en lepel er
dotjes muntsuiker over. Verdeel er eventueel nog wat kleine blaadjes munt en hele amandelen over.
***
Roka Cheese Crispies Gouda en Cheddar & Onion
Verkrijgbaar bij Jumbo, Deen, Boni, Hoogvliet, Albert
Heijn voor €1,75
Pavé à La Leffe - Blond en bruin
Verkrijgbaar bij Albert Heijn, Plus, Emte, Jan Linders,
Boon Markt, Deka Markt, Boons Markt, Hoogvliet en Deen voor €3,99
Heks’nkaas - €2,99
Tommies tomaatjes
Verkrijgbaar bij Jumbo Supermarkten voor €1,59
Geen opmerkingen:
Een reactie posten
Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.