Kaasgehaktballetjes (vegetarisch)
150 gr bruin brood, gewoon met korst (ongeveer 5
sneetjes)
een sjalot of klein uitje, gesnipperd
een teen knoflook, gesnipperd
125 gram Goudse (vegetarische) kaas, geraspt (in ieder geval
belegen, ouder kan ook)
3 eieren (M)
zout en peper
een handje verse kruiden, zoals peterselie of bieslook
een goede theelepel mosterd
een verkruimeld maggiblokje (de kubusjes zijn vegetarisch)
of een likje Marmite (of wat Maggi uit een flesje, maar ik weet niet of er nog
iemand is die dat gebruikt?)
olie of boter om te bakken
Bak de ui even kort op laag vuur tot het wat zachter is. Het
hoeft niet bruin te worden. De knoflook voeg je in de laatste minuut toe. Snijd
het brood in blokjes (gewoon met de korsten erbij). Voeg dan alles samen en
prak of kneed dat tot een soort grof en nat ‘deegje’. Je moet er in ieder geval
balletjes van kunnen rollen. Als het te droog is voeg je wat melk toe. Als het
te nat is, kan er nog wat brood bij. Als je het nog even een half uurtje koud
wegzet stijft het ook wat op en het brood neemt het vocht wat meer op.
Rol er walnootgrote balletjes van en bak ze rondom bruin in
wat olie of boter in een koekenpan.
Hoi, Afgelopen week stond er een artikel in de Guardian (Food sectie) met als titel 'from offal to nettles: chefs on the best undersused items to try at home'. Maggi werd hier ook genoemd! Het is zo typisch Nederlands en je ziet het inderdaad veel minder vaak dan vroeger. Sommige cafées hebben het nog standaard op tafel staan. Maar het is inderdaad een goede smaaktoevoeger. Groet Nicolet
BeantwoordenVerwijderenIk heb het ook niet in huis! Wel die blokjes trouwens. Maar bedankt voor de leestip :)
BeantwoordenVerwijderenHoi, dit gerecht ziet er echt super lekker uit! Aankomend weekend maar eens proberen en kijken of het gaat lukken.
BeantwoordenVerwijderen