Er is niets moeilijks aan, zo’n pasta als dit, maar elke
ouder heeft wel plaats in het kookrepertoire voor een recept waarin een kilo groente kan worden
verwerkt. Toch? De kinderen eten het hier in ieder geval zonder morren op.
Pasta met
bloemkool, tomatensaus en kaas
Voor 3 a 4 personen
2 a 3 el olijfolie
1 grote bloemkool, in roosjes (ik had een heel grote kool
van 1 kilo)
3 tenen knoflook, gesnipperd
1 (vers) laurierblad
een takje rozemarijn, de naaldjes gehakt (1 el) of eventueel 2
tl (gedroogde) tijm
zout en peper naar smaak
500 ml passata (gezeefde tomaten)
100 gr geraspte parmezaan
100 gr geraspte pittige kaas (oude Goudse bv)
400 gr pasta naar keuze
Verhit de olie in een grote braadpan en voeg de roosjes
bloemkool toe, samen met de laurier, rozemarijn of tijm en de knoflook. Voeg tenslotte een scheut water toe en leg er een deksel op. Laat dit nu op middelhoog vuur
gaar worden (15-20 minutes).
Als de bloemkool gaar is voeg je de gezeefde tomaten toe.
Laat dit nog eens 15 minuten zachtjes pruttelen zonder deksel. Haal de laurier eruit en prak de
bloemkool dan met een spatel in grove brokken. Breng op smaak met zout en
peper.
Kook ondertussen de pasta gaar. Meng dan pasta en
bloemkool samen, roer de kaas erdoor en serveer.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten
Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.