Hoe moet je dit nou noemen? Het
origineel waar ik het ooit vandaan haalde had het over Tunesische salade Niçoise; dus zeg maar een salade uit Nice, maar ook uit Tunesië. Hoe dan ook, de harissa door de tonijnsalade is een erg goed idee, zeker als
je dat omringt met allerlei lekkers.
De harissa van Al'fez (oa te koop bij de AH) is toch echt het lekkerste. Niet de goedkoopste trouwens...!
De harissa van Al'fez (oa te koop bij de AH) is toch echt het lekkerste. Niet de goedkoopste trouwens...!
Een soort
Tunesische salade Niçoise
Ik ben even niet te precies met hoeveelheden – doe maar
wat …
- 1 zak rucola
- hardgekookt eieren, gehalveerd
- hardgekookt eieren, gehalveerd
- aardappelsalade (ik had hier op de foto simpelweg
aardappels gekookt en omgeschept met een vinaigrette met harissa (dus: 2 delen olie, 1 deel azijn en harissa + zout naar smaak), maar je kunt
ook een kant-en-klare aardappelsalade halen)
- kerstomaatjes
- kerstomaatjes
- komkommer, in plakjes
- misschien wat koude, witte bonen
- rode ui, in halve, dunne ringen
- zwarte olijven en kappertjes
- tonijn met harissa van het recept hieronder
- dressing van ingemaakte citroen, recept hieronder
Nb. Maar wat ik ook wel eens gebruik: gekookte en afgekoelde sperziebonen, plakken gegrilde courgette, aubergine of paprika, dunne asperges uit een pot, en op de foto zie je ook de lekkere half gedroogde tomaten van Sacla (pomodori al forno):
Tonijn met harissa:
1 blikje tonijn op water, uitgelekt
3 el mayonaise
2 tl harissa
beetje gehakte, verse peterselie
sap van ½ citroen
zout naar smaak
Simpel: alles mengen en koud wegzetten.
Dressing van ingemaakte citroen
125 ml olijfolie
de gesnipperde schil van een 1/4 ingemaakte citroen (niet
in huis? Geen zin in nieuwe dingen? Doe maar gewoon wat meer citroensap of de rasp van een biologische citroen)
1 teen knoflook, gesnipperd
Sap van een halve citroen
½ tl komijnpoeder
1 el honing
zout en peper naar smaak
Ook simpel: gewoon alles mengen
Nou ja, en dan dus een schaal opmaken. Verdeel alles in
groepjes op een grote schaal; de rucola gaat eronder. Verdeel de dressing er
tenslotte over.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten
Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.