Afbeelding van Yousz via Pixabay
Even een heel kort en simpel recept tussendoor. Met een geheim. Namelijk het geheim van poezelzachte citroensorbet. En dat is simpelweg een
stijfgeklopt eiwit dat je er aan het einde doorheen mengt. Dat maakt het ijs goed schepbaar, met die zachte
structuur van sorbetijs.
Dit is een heel makkelijk recept, maar je hebt wel een
ijsmachine nodig. Ik weet niet of het ook werkt als je het mengsel zelf steeds
doorschept tijdens het bevriezen.
Citroen sorbetijs (voor
een ijsmachine)
450 ml water
250 gr kristalsuiker
optioneel: de schil van een biologische citroen zonder de
witte laag
200 ml vers citroensap
1 eiwit van een groot (L) ei
Doe de suiker, het water en eventueel de citroenschil in
een pan. Breng het aan de kook en laat het 2 minuten koken. Laat het afkoelen
en voeg daarna het citroensap toe. Zet het daarna in de koelkast om verder af
te koelen – hoe kouder, hoe beter.
Draai het mengsel tot ijs in een ijsmachine. Terwijl dat
draait, klop je een eiwit tot stijve pieken en dat voeg je toe aan het ijs, als
het bijna klaar is: spatel het erdoorheen en laat nog even verder draaien. Dan
verder invriezen in een bak in de vriezer.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten
Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.