Meng zo’n zakje met 2 eetlepels olijfolie. Snijd 2
stukken halloumi in dikke plakken en smeer ze in met de specerijen. Bak ze
vervolgens in wat olie bruin in een koekenpan. Je kunt ze warm of koud serveren.
Als je alles wel in de kast heb staan, kan je ook zelf
een mengsel maken. Bijvoorbeeld het volgende:
Shoarmakruiden voor 2 stukken halloumi (2 x 225 gr):
2 el olijfolie
1 tl korianderpoeder
1 tl komijnpoeder
1/2 tl kardemompoeder
snuf cayenne- of chilipoeder
1 tl (gerookte) paprikapoeder
een snufje kaneel en een snufje kruidnagel
zout en peper naar smaak (niet teveel of zelfs geen zout
bij de halloumi doen, want die is zelf ook al erg zout)
Enfin, wat kan je verder nog op zo’n bord leggen? Ik
dacht aan het volgende:
In de hoek van de dips en sauzen:
* Tahini (een recept hiervoor staat hier)
* (Kant-en-klare) baba ganoush
* (Kant-en-klare) muhammara
* (Kant-en-klare) hummus
Verder:
* hardgekookte eieren
* platbrood / Turks brood / pitabrood
* olijven
* (kers)tomaat, vers of half gedroogd
* dolmades/dolma (rijst in druivenblad)
* ingemaakte artisjokken
* (kant-en-klare) falafel (gewoon bakken en weer laten
afkoelen)
* gegrilde paprika (uit pot of zelfgemaakt)
* gewone sla
En voor wie nog geïnteresseerd is in de Mexicaanse schaal,
dat was deze:
De plakjes halloumi waren vóór het bakken ingesmeerd met
bbq saus. Daarbij kwam een soort van Mexicaanse salade, waaronder geroosterde
zoete aardappel, mais, rode ui, tomaat, komkommer, sla, zwarte boontjes,
geraspte kaas en tortilla chips. Ik had een fles Smoky BBQ saus van Your
Organic Nature (van de Ecoplaza) en die is niet voor kinderen: peperig, heet en
rokerig en erg lekker. Die saus heb ik ook door wat mayo en yoghurt geroerd,
als een 'bbq dressing'.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten
Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.