Ik vraag me
af of ik hier een recept voor moet uitschrijven, want daar komen jullie zelf
wel uit: maak spruitjes schoon, maar houd ze heel. Ik ga hier even uit van 750
gram spruiten. Bak de spruitjes in een grote hapjespan bruin en gaar in wat
olie. Daar heb je zeker tien minuten voor nodig. Ik bak ze eerst halfgaar met
een scheutje water erbij en een deksel erop, en daarna bak ik ze verder bruin
zonder deksel. Als ze beetgaar zijn draai je het vuur laag. Doe er 1 grote gesnipperde
teen knoflook bij. Laat dat heel even meebakken zonder dat het kleurt. Voeg dan
4 a 5 eetlepels zoete chilisaus (van die
loempiasaus) en 1 eetlepel ketjap manis toe. Strooi er tenslotte wat cashewnoten
of (gezouten) pinda’s over. Misschien nog wat extra zout ook? Wat sambal voor
wat extra pit kan ook geen kwaad.
Ik serveerde
het met gewone witte rijst en op de foto zie je de vegetarische paprikaburgers van
Stegeman, maar dan vóór het bakken in blokjes gesneden. De kinderen schrokken
en dachten even dat het tofu was, maar waren blij verrast met deze blokjes.
Wat deed ik met het restant van een kilo spruiten?
Een lekker soepje maken! Altijd goed, dit simpele spruitensoepje. Of ook laatst
gemaakt: geschaafde, rauwe spruitjes met
mijn eigen caesardressing en de verdere Caesar-ingrediënten erbij.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten
Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.